son haberler

Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2016 okunma

Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı
Gündem
0

Ünye’de 2015 yılında faaliyet yürüterek vergi rekortmeni olan kişiler ve kurumlar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından iftar programında ödüllendirildi.

Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı 3Atakale Restoranında gerçekleştirilen programa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, çevre ilçe Ticaret Odası yöneticileri ve ÜTSO üyeleri katıldı.

İftar sonrası programın açılış konuşmasını yapan ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, programa katılan herkese teşekkür ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Zor açıklamasında; “Burada yaklaşık 650 üyemiz var, ben ayrı ayrı katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. ÜTSO olarak öncelikle bölgemizin problemleri üzerinde ciddi ciddi durduk. Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerimiz Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı 2ÜTSO olarak bize bağlı olduğu için bu bölgenin problemleri üzerinde durduk. Bu bölgede geçtiğimiz yıllarda ısrarla OSB yok, 26 yıldır kurulamadı ve bu bir eksiklik demişizdir. Akkuş – Niksar yolu tarihi İpekyolu’dur ve bunu ısrarla istemişizdir. Limanımız gelişme aşamasında Büyükşehir Belediyesi tarafından ciddi çalışmalar var. Akkuş – Niksar yolu ile ilgili geçen sene sonunda ihaleye çıkılacak denildi, bu sene ihaleye çıkılacağı söylenmişti Haziran ayına geldik ama bir gelişme yok ve bu bizi üzmektedir. İlimizin merkezinin Sivas’a bağlanmasını bir zaruret olarak inanırız ama Ünye’nin Orta Anadolu’ya bağlanma yoludur burası… Bunların en kısa sürede yapılmasını arzu ediyoruz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da konuşma yaparak, Ünye hakkında ki önemli meseleleri çözüme kavuşturmak için çabaladıklarını ifade Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı 5ederek; “Biz aynı tarafın, aynı yolun yolcularıyız. Ünye’nin menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz, hizmet üretiyoruz. Sayın Başbakan Yardımcımızla birlikte 2 boyunca yoğun bir program icra ettik. En son sahur programında yine bu konuştuğumuz mevzuları konuştuk. Bunların en başında Ünye’de devam eden OSB çalışması idi. Sona doğru gelinen OSB çalışmalarında müthiş bir gayret ortaya koyan değerli Valimize, Kaymakamımıza, Ticaret Odası Başkanımıza ve süreci baştan itibaren takip eden Başbakan Yardımcımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. OSB zannediyorum Ünye gündeminden yakın bir tarih içinde çıkacaktır. Bir diğeri liman ve bu konuda da çalışmalar devam ediyor. Bu konuyla ilgili şimdi Başbakanımız olan ve önceden Ulaştırma Bakanlığı yapan Binali Yıldırım ile bir görüşmemiz olmuştu, takibi devam ediyor. İç Anadolu bağlantı yoluyla ilgili proje hazırlanması devam ediyor ve proje çalışmasının yıl içerisinde bitirilmesi düşünülüyor. Dördüncü ana gündemimizde Ünye’de 358 dönümlük alana tahsisini yaptığımız üniversite alanında 1 aya kadar bina yerleşim planını bitiriyoruz. Ondan sonra Belediye olarak üzerimize düşen çalışmalarımız bitecek ve dosyamızı Ordu Üniversitesi Rektörüne teslim edeceğiz. Sonraki süreçte Ekim – Kasım aylarında 2017’nin yatırım programı oluşacak. O da Ünye’de yapılacak olan binalarla ilgili YÖK’ten para transferi yaparak yapılaşmaya gitmek gerekiyor. Saray Hamamı’nın 1 Milyon parası hazır, projesi bitti, anıtlardan onayı geçti, bakanlıktan onay bekleniyor. Birkaç aya Saray Hamamı için ihaleye çıkmış olacağız” dedi.

Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı 4Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise konuşmasında, bölgenin geçim kaynağının fındık olduğunu ancak kendilerinin turizm konusunda yürüttüğü çalışmalarla ekonomiye alternatif bir kalem eklediklerini belirtti. Vali Balkanlıoğlu; “Ordu’ya geldiğimiz ilk andan itibaren fındığa bağımlı bir ekonomiyle idare etmeye çalıştığını, fındığın bol olması ve iyi para etmesi durumunda herkesin mutlu olduğunu ancak fındık yoksa veya para etmemişse herkesin mutsuz olduğunu gördük. Ekonomik anlamda tek bir kaleme bağlı kalırsanız bazen büyük zararlarla yüzleşmeniz gerekiyor. Bunun için ekonomiyi çeşitlendirmek gerekiyor. Ordu’nun tüm ilçelerini süratle gezdim ve gördüğüm manzara son derece güzel. Bozulmamış doğasıyla insanlar için son derece cazip ve gezmeye görmeye değer. Özellikle körfez ülkelerinin buraları cennet olarak niteleyeceği kadar her şeye sahip. Onlar Ordu’yu gördüklerinde söyledikleri şu oldu ve ben bunları kendilerinin gazete manşetlerinde televizyonlarında gördüm. “Ordu cennet bahçelerinden bir bahçe. Ölmeden önce cennete itmek istiyorsanız Ordu’ya gidin” diyorlar. İnşallah bu güzellikleri doğayı bozamadan, çirkinleştirmeden ekonomimizde bir turizm alternatifi olduğunun da bilincinde olalım” dedi.

ÜNYE 2015 YILI İSTİHDAM

Maydenim Tekstil San. ve Tic. A.Ş Ünye Şb Muhiddin Işık

Çakırtepe Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti Atilla ADA

Ünye Çimento San. Tic. A.Ş Murat Çarkacı ödülünü Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar`dan aldı.

Gıpta Ambalaj ve Kırtasiye Ürn. Ltd. Şti. Osman Koç Ödülünü Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık`tan aldı.

KURUMLAR VERGİSİ

Akkuş Duran Gül İnş. Nak. Orm. Ürn. Ltd. Şti. Nihat Gül

Çaybaşı Gıpta Ambalaj Ve Kır. Ürn. Ltd. Şti Osman Koç

İkizce Kaygılar Madencilik İnş. Ltd. Şti. Tolga Kaygı

Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı 7GELİR VERGİSİ

Akkuş Kemal Güngör Yerine Necdet Güngör

Çaybaşı İsmail Karayiğit

İkizce Semra Yılmaz

Ödüllerini ÜTSO Başkanı Durmuş Zor ve Meclis Başkanı Hamza Gülay`dan aldı.

ÜNYE 2013 YILI GELİR VERGİSİ

Erdoğan Bıyıklı, Mustafa Çakmakçı, Hasan Civelek, Nevzat Civelek

ÜNYE 2015 YLI GELİR VERGİSİ

Cemal Keskin, Abdullah Şahin adına Ertuğrul Kökcü ve Osman Beylik ödülünü Garnizon Komutanı ve Binbaşı Gökhan Coşkun`dan aldı.

ÜNYE 2015 YILI İHRACAT

Durak Fındık Sanayi Tic. A.Ş Kadir Durak

Çakmaklar Gıda Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti Muzaffer Kurt

Ünye Çimento Sanayi Tic. A.Ş Murat Çarkacı ödülünü Kaymakam Mustafa Demir`den aldı.

Vergi Rekortmenleri İftarda Ödülünü Aldı 6ÜNYE 2015 YILI KURUMLAR VERGİSİ

Ünye Çimento San. Tic. Ltd. Şti Murat Çarkacı

Ekşioğluları İnşaat San. Tic. Ltd. Şti Ufuk Ekşi

Öz-Ar Enerji Petrol San. Tic. Ltd. Şti Cemal Arslan ödülünü Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu`ndan aldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.