son haberler

Yarılgaç Ünye Fakültesi İçin Konuştu; “Sözümün Arkasındayım”

Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2016 okunma

Yarılgaç Ünye Fakültesi İçin Konuştu; “Sözümün Arkasındayım”
Gündem
0

Ünye Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, Ünye kent Konseyi üyeleri ve önde gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret ederek, Yazkonağı Mahallesinde yapılması düşünülen kampüs alanına ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Yarılgaç Ünye Fakültesi İçin Konuştu; “Sözümün Arkasındayım” 3Ziyarette açıklamada bulunan Tarık Yarılgaç, altyapı yatırımlarının bitmesi halinde 2017 yılında kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederek “sözümün arkasındayım” dedi.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Haznedar Yalın, “Biz Ünye’nin bütün konularında hassasiyetle duruyoruz, duracağız da. Kentin ve kentlinin istediği yapılabilirliği olan her şeyin nasıl yapılabileceği konusunda düşünceler fikirler üretip projeler vereceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla da daha üst düzeyde bir kentli yaşamı hazırlamaya çalışacağız ama bunlar tek başımıza yapabileceğimiz şeyler değil. Ünyeliler arkamızda olacak, Belediyemiz arkamızda olacak, siyasetçilerimiz, üniversitemiz arkamızda olacak. Böylece kentimizi daha ileriye doğru çıkarmaya çalışacağız. Üniversite konusunda ise Ünye yerleşkesi ne durumda, nasıl olacak, bizler oraya güzel bir ODÜ Ünye yerleşkesi arzu ediyoruz ”dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren ve üniversite hakkında bilgiler sunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; “Kent Konseyi adı üstünde kentin çok daha üstünde olması gereken, kentin bütün dertleri ile dertlenen insanların yaşayışları ile beraber dönüşümü de gerçekleştirecek olan kişiler. Alacağımız bir ceket, bir gömlek, tişört için bile 4-5 yere gidiyoruz. Bakıyoruz, beğeniyoruz, deniyoruz ama milyonlara mal olan binalar, yollar yapıyoruz. Kendimize göre bir sürü lüzumlu, lüzumsuz inşaatlara el atıyoruz ama sonrasında da bu olmadı diyoruz milyonlarca lira gidiyor.Yarılgaç Ünye Fakültesi İçin Konuştu; “Sözümün Arkasındayım” 1 Ordu Üniversitesi yüzde 300 ila yüzde bin 200 büyüdü. Büyümeyi görünce herkes anlıyor ki bu konuşarak değil de oturup çalışarak, çabalayarak, tırnaklarınızla yaparsanız oluyor. Geldiğimizde 180 dönümdü Ünye’den tahsis ettirdiğimiz alanla bin 300 dönüme çıktı. Şuanda Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) önündeyiz, 19 Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) gerisindeyiz. Çünkü orada orman arazisi var 7 bin dönüm. KTÜ 1955’te tamamen ormandan alınan araziye kurulmuş ama biz bunu kendimize aldık. Ünye’yi de kenara koymuyorum çünkü Ünye’de bir tahsis. Ünye’yi de kayıtlı olarak alabilirsek o da güzel, çok daha muazzam bir şey olacak. Binalaşmada 35-36 bin metrekare kapalı alan vardı. Şuan 130-140 bin metrekare kapalı alanı oldu. Buradaki maksadımız daha iyi olsun diye kafamızda oluşmuş bilgi yoğunluğu var onu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tür kurumlar iyi temellendirilirse mahşere kadar yaşayacak kurumlar” dedi.

Ziyarette söz alan Ünye Belediye Meclis Üyesi Reşit Erol, Ünye Yaz Konağı Mahallesinde bulunan 340 dönümlük üniversite arazisinin tahsisi ve Ünye Belediyesinin bu alan üzerindeki yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise konuya ilişkin açıklamasında; “Alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile Ünye Belediyesinin , Numan Kurtulmuş’un ve ODÜ Rektörü’nün söz verdiği toplam 3 binanın inşaat çalışmasına eş zamanlı olarak 2017 yılında başlanabileceğini söyleyerek, “sözümün arkasındayım” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.