son haberler

Yeşil Alan Olsun

Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2015 okunma

Yeşil Alan Olsun
Gündem
4

Ünye’de Kültür Sarayı ile Belediye Sineması’nın bulunduğu İş Hanı’nın yıkımı büyük oranda tamamlandı. Ünye’de memnuniyetle karşılanan yıkım, uygulanacak proje yüzünden yeni bir tartışma yarattı. Belediye, alana iş merkezi yapmayı planlarken, kamuoyu alanın altı otopark üstü yeşil alan olarak değerlendirilebileceği yönünde görüş bildiriyor.

Yeşil Alan Olsun 2Kültür Sarayı ile Belediye İş Hanı’nın yıkılması ile ortaya çıkan alana Ünye Belediyesi tarafından iş merkezi yapılacak. Yıkımı büyük oranda tamamlanan çalışma, Ünye’de memnuniyet yarattı. Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin ziyaret ederek yıkım için teşekkür ettiği Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, alanda uygulayacakları projenin detaylarını anlattı.

3 Katı Yerin Altında Olacak
Başkan Çamyar, “Modern İş Merkezi’nin hem deniz tarafından hem de cadde tarafından olmak üzere çift giriş olacak. Üst katta sinema salonları, çocuk oyun alanları, fastfood alanları olacak. Toprağın altına 15 metre girmek sureti ile 2 kat otopark 1 kat da dükkân katı olacak”  dedi.

Beton Yerine Yeşil Alan
Haber merkezimize ulaşan ve Ünye Belediyesi’nin yıkımla ortaya çıkan alana yeniden bina yapması yerine alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesinin Ünye açısında daha yararlı olacağını belirten vatandaşlar, “Ünye’ye modern bir iş merkezi elbette yakışacaktır. Ancak iki caddeye sıkışmış bir Ünye’yi rahatlatmak için altına otoprak yapılarak üstü yeşil alan olarak değerlendirilebilir. Uygulanacak proje yeterince kamuoyunda tartışılmadı. Kararın bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz. Ünye’nin İş merkezi ihtiyacı vardır. Dükkan kiralarının yüksek olması bunun açık göstergesidir. Ancak iş merkezi için Ünye’de çok daha güzel yerler bulunabilir. Betonu yıkıp yeniden beton yığınını oraya dikme kararı bir kez daha gözden geçirilsin” dediler.

4 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.