son haberler

Meslek Liseli Öğrencilere Altın Tavsiyeler

Yayınlanma Tarihi: 24 Aralık 2019 okunma

Meslek Liseli Öğrencilere Altın Tavsiyeler
Eğitim
0

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri terziler ve kuaförlerden meslekleriyle ilgili deneyimlerini dinledi.

Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf Odası üyeleri öğrencilerle bir araya geldi. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Şube Müdürleri, Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı İsmet Çat ve yönetim kurulu üyeleri Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa katıldı. Kahvaltılı programda esnaflar alanlarıyla ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

“Bu Toplumun Meslek Gruplarında Çalışanlarına da İhtiyacı Var”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz yaptığı konuşmada “Bizler mesleki ve teknik eğitimin gelişmesi adına okul-sektör buluşmalarını önemsiyoruz. Okulda aldığınız eğitim boyunca süreci iyi değerlendirmek adına siz öğrencilerin rol modellere ihtiyacınız var. Bizler de sizleri rol modellerle buluşturuyoruz. Bu nedenle düzenlenen program siz öğrencilerin eğitim hayatından sonra meslek hayatınızda önemli rol oynuyor. Lisede okuyan öğrencilerimizin üniversite hedefi mutlaka olacak. Ama ‘ben Ünye’de gerçekten en iyi terzi olacağım, en iyi kuaför olacağım, bir tekstil atölyesi açacağım’ diyebilen öğrencilere de ihtiyaç var. Bu toplumun meslek grupların çalışacak mesleki ve teknik yeterliliğe sahip insanlara da ihtiyaç var. İnsan hayatında dikkat etmesi gereken en önemli husus, yaptığı iş ne olursa olsun en iyisini yapmaktır” dedi.

“Meslek Lisesi Öğrencileriyle İşverenler Buluştu”

Okul Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu yaptığı konuşmada, “Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir ülkenin geleceği, eğitimden ve bilgi ile donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Nitelikli iş gücünün arttırılması, sanayi kuruluşlarında hizmet veren kalifiye eleman sayısının çoğlatılması için mesleki ve teknik eğitim hayati önem arz etmektedir. Daha güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin var olabilmesi için mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerine büyük önem veren bakanlığımız meslek liseleriyle sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi için bir çok projeye imza attı. Bu kapsamda Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatöründe biz de bu projeye katkı sağlamak için işyeri temsilcilerimizle protokol hazırladık” diye konuştu.

“Çırak Bulamıyoruz”

Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı İsmet Çat yaptığı konuşmada sektörde çırak eksiğinin olduğunu dile getirirken, “biz oda olarak her zaman öğrencilerimizle koordineli çalışırak elimizden gelen herşeyi yapmak için gayret edeceğiz. Bundan sonra da bu böyle olacaktır. Günümüzde çocuklarımızın ilgi alanları çok değişti ve çırak bulmakta zorlanıyoruz. Bu konuda büyük bir sıkıntı var. Bize esnaf arkadaşlarımız çırak ve kalifiye eleman aradıklarını sürekli iletiyorlar. Buradan şunu belirteyim, eğitimizini güzel alırsanız mezun olduğunuzda işiniz hazır. Ailenize ekonomik yük olmadan iş hayatına atılabilirsiniz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programa katılan Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf Odası üyeleri meslekleri hakkında bilgiler verirken iş deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Programda öğrenciler merak ettikleri konularda esnaflara sorular da sordu.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.