son haberler

Üniversite Öğrencilerine Destekler ve Kalkınma Anlatıldı

Yayınlanma Tarihi: 22 Mart 2017 okunma

Üniversite Öğrencilerine Destekler ve Kalkınma Anlatıldı
Eğitim
0

Ordu Üniversitesi, Ünye İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi ile Sürekli Eğitim Merkezi Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine “AB ve Devlet Desteklerinin Bölgesel gelişme ve Kalkınmadaki rolü” konulu panel düzenlendi.

Ünye’de Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen panele, Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, Ordu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Ordu İŞKUR İl Şube Müdürü Kayhan Kara, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Mustafa Sakal, “ekonomik kalkınmanın bölgesel gelişme ve polarizasyon teorisi çerçevesinde önemli bir kalkınma süreci içerisinde olduğumuzu da biliyoruz. Bu çerçevede acaba AB fonlarının ne tür yetkileri var? Bununla beraber devlet destekleri dediğimiz teşvik politikaları hangi konularda daha fazla? Hangi alanlarda teşvik uygulamaları var? Bu konularda uzmanlarından faydalanmak amacı ile böyle bir panel düzenledik. Öğrencilerimize faydalı olacağı düşüncesindeyim” dedi.

Panele katılan Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta ise üniversite olarak bölgemizde proje bazında az faydalandığının altını çizerken, “AB fonları ile devlet desteklerini nasıl etkin bir şekilde kullanır ve yararlanabilirizi zaman zaman kendi aramızda değerlendiririz. Üniversite olarak bölgemize daha çok para getirmenin gayreti içerisindeyiz. Fon ve desteklemeden faydalanmalar projeye dayalı olduğu için bu konuda öğrencilerimiz kendilerini yetiştirmeli ve geliştirmelidir” diyerek panelin ev sahipliğini yapan fakülte dekanı ve sürekli eğitim merkezine teşekkür etti.

Panelin başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin Kara yaparken KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, Ordu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) İl Koordinatörü Mustafa Yücel ve Ordu İŞKUR İl Şube Müdürü Kayhan Kara kurumlarının desteklemeleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Yaklaşık 1 saat süren paneldeki sunumların ardından öğrenciler merak ettiklerini de yetkililere sorma fırsatı buldu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.