son haberler

Üreticinin Eli Dalda Gözü Fiyatta

Yayınlanma Tarihi: 9 Ağustos 2017 okunma

Üreticinin Eli Dalda Gözü Fiyatta
Ekonomi
0

Fındık hasadının başladığı bölgemizde üreticiler bahçeye fiyat belirsizliğiyle girdi. Önceki sezon 8-9 TL civarında kapanırken yeni sezon henüz başlamadı. Fındık hasadına devam eden üreticilerin ise gözü pazardaki fiyatlarda. Fındık sezonun yeni başlaması nedeniyle pazar fındığın önümüzdeki haftalarda başlayacağı düşünülürken pazara inmeden de fındık fiyatı belirlenmedi.

Sezon, Tahmini 9 TL’den Başlar

Ünye Dost (Atik) Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Atik, hasat devam ederken yaptığı değerlendirmede şu anda henüz yeni sezon fındık ürününde fiyatın oluşmadığını ve 10 gün içerisinde fiyatın oluşup sezonun 9 lira bandından açılmasını beklediklerini söyledi.

Üreticilere Bahçe ve Harman Tavsiyesi

Atik ayrıca yeni sezonun hem üreticiye, hem de tüketicilere hayırlı olmasını dilerken “Son dönemde yaşanan kuraktan dolayı fındığın yandığı ile ilgili şikayetler var. İnşallah çok fazla hasar oluşmamıştır. Fındığa başlandı ama fındık henüz dökülmeye başlamadı. Bu yüzden üreticiler fındığı toplarken çok acele edip, erken toplamamalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca fındığı iyi kurutup, iyice seçmelerini istiyoruz. Üreticilerimiz fındıklarını posta çuvalı olarak tabir ettiğimiz jüt çuvallarda muhafaza etmeli. Üreticilerimiz bunlara dikkat ederse Türk fındığının kalitesi artacaktır, ülke ekonomisine kaktı sağlayacaktır. Ayrıca üreticilerimizin fındığını kaliteli bir şekilde hasat edip, harmanlayıp kendilerine pazar piyasasında ve ekonomik olarak katkı sağlayacaktır” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.