son haberler

2018’de Ünye’nin %65’i Doğalgazlı Olacak

Yayınlanma Tarihi: 8 Şubat 2018 okunma

2018’de Ünye’nin %65’i Doğalgazlı Olacak
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’de alt yapı çalışmalarına devam edilen doğalgazın bu yıl sonuna kadar %65 oranında tamamlanacağı öğrenildi.

Bölgenin doğalgaz dağıtım işini üstlenen Aksa Doğalgaz A.Ş. Ünye’de iş yapan firmaları toplayarak 2017 yılını değerlendirdi. 2018 yılı yatırım programı hakkında da değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya firmaların yanı sıra Aksa Ordu-Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Ordu İşletme Müdürü Tufan Duman, Ünye İşletme Mühendisi Oğuzcan Deniz ve Ordu Tesisat Kontrol Şefi Hakan Şahin de katıldı.

Toplantının ardından Ünye Haber’e konuşan Ordu İşletme Müdürü Tufan Duman Ünye’deki doğalgaz dağıtımını ve 2018 hedeflerini değerlendirdi.

“Ünyeliler Lisanslı Firmalarla İş Yapsın”

Aksa olarak Ünye’de doğalgaz alt yapısında çalışmalara kış mevsimi nedeniyle ara verildiğini, yaklaşık bir ay sonra yapılacak ihale ile çalışmaların kaldığı yerden  devam edeceğini belirten Ordu İşletme Müdürü Duman, bölgede iş yapan doğalgaz firmalarının da mesken ve işyerlerinde doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşların bina içi tesisat döşeme çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. Duman, “Lisans bölge alanımızdaki yetki almış tüm firmalar tüm bölgelerle işlem yapabiliyorlar ama yerel olarak 9 tane Ünye’den yetki almış firma var, ama aktif olarak çalışan 15 tane firma var. Bunlar doğalgaz dönüşüm faaliyetini gerçekleştiriyorlar” dedi.

“2017 Yılında Ünye’nin %30’unda Doğalgaz alt yapısı Tamamlandı”

Ünye’de doğalgaz faaliyetlerine 2014 yılında başlandığına dikkat çeken Duman, “Ünye’nin doğalgaz dağıtım alt yapı çalışmasında da 2017’nin Nisan ayında doğalgazı sağlamış bulunuyoruz. Bu çalışmalarla beraber Saca Mahallesi’nde 25 bin metreküp kapasite bir şehir giriş istasyonu ve Kaledere Mahallesi ve Atatürk Mahallesi’nde 5 bin metre küp kapasiteli iki adet bölge dağıtım istasyonu imalatı gerçekleştirdik. Bununla beraber yaklaşık 9 bin km. çelik hat imalatı, 65 bin km de poletilen şebeke imalatı gerçekleştirdik. Bu imalatlar doğrultusunda da şu anda Ünye’de yaklaşık 2220 adet doğalgaz abonesi bulunmakta olup bunların 1600 civarında evlerinde aktif olarak kullanmaktadırlar. 2017 yılında gerçekleştirilen çalışmalarda Ünye bölgemizde şu anda aktif 11bin adet konumun önünden geçilmiş durumda dolayısıyla Ünyeli vatandaşlarımızın talep etmesi durumunda şu anda 11 bin kişi gaz kullanır durumda” dedi.

“2018’de Hedef %65”

2018 yılı yatırımını da değerlendiren Aksa Ordu-Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Ordu İşletme Müdürü Tufan Duman, “şu anda müteait firmalarla görüşmeler devam ediyor ve ihale aşamasında, önümüzdeki ay içerisinde bu sürecin tamamlanması ile beraber ara vermeden yaz dönemini beklemeden çalışmalara tekrar başlayacağız. Ünye’de de yoğun bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Meşakatli çalışmada, Ünye’de hedefimiz 2018 yılı sonunda Ünye’nin % 65’ni doğalgaz hattına kavuşturmak. Bölgesel olarak baktığımız zamanda şu anda Ünye’de Saraçlı, Çınarlık, Kaledere, Liseler, Hamidiye, Çamurlu ve Atatürk Mahallelerinde aktif durumda” dedi.

“2018’de 3 Mahalle Daha Doğalgaz ile Tanışacak”

Doğalgaz ile tanışan mahallelerde sokaklarda alt yapı çalışmalarının devam edeceğini belirten Duman bununla birlikte alt yapı başlamamamış üç mahalleye da bu kapsamda girileceğini söyledi. Duman, “hiç dağıtım yapmadığımız Burunucu, Gölevi ve Fevzi Çakmak mahalleleri de doğalgaz ile tanışacak” dedi.

“İzinsiz Kazı Yapmayın!”

Ünye’nin artık doğalgazı olan bir ilçe olduğunu söyleyen Duman Ünyelilere bu konuda uyarıda da bulundu. Duman, “vatandaşlarımız evinin önünden doğalgaz hattı geçiyorsa ve binasında servis kutusu varsa doğalgaz kullanmayı düşünüyorsa mutlaka bizimle irtibata geçmelidir. Sokaklarda izinsiz kazı çalışmasının yapılması tehlike arz etmektedir. Vatandaşlarımız kazı yapacaklarını bize telefonla ya da dilekçe ile bildirirlerse biz arkadaşlarımızı göndererek onların refakatinde kazı çalışması yapılacaktır”diye konuştu.

“Yetkisiz Firmalarla Anlaşmayın!”

Aksa Ordu-Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Ordu İşletme Müdürü Tufan Duman, ayrıca iç tesisat yaptıracak vatandaşlara da çağrıda bulundu. Ünye’de 15 firmanın iş yaptığını belirten Duman, “Yetkisiz firmalara veya yetkisiz ustalara yaptırdığı işlerde gaz açımlarının ve tesisat kullanımlarında büyük sıkıntılarla karşılaşmaktayız. Dolayısıyla vatandaşlarımızın dikkat edeceği en önemli husus yetkili firmaları seçmeleri olacak. Burada abone merkezimize geldikleri zaman sertifika listelerini telefon numarasını iletişim bilgilerini kendileriyle paylaşıyoruz. Onlarla görüşmeleri gerekiyor onlarla bu işleri yapmaları gerekiyor ki sürekli daha kısa ve sağlıklı ilerleyebilsin. Ayrıca internet adresimizde bunlarla alakalı bilgiler bulunmakta” diye konuştu.

“Doğalgaz Ünye’de 2019’da Zorunlu Olacak”

Hava kirliliği bakımından sıkıntı yaşayan ilçeler arasında bulunan Ünye’de 2019 yılının sonuna kadar doğalgazda %100’e ulaşacaklarını belirten Aksa Ordu-Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Ordu İşletme Müdürü Tufan Duman, “il mahalli ve çevre kurulunun almış olduğu bir karar gereği Ünye ve Fatsa’da hava kirliliğinden dolayı  doğalgaza geçilmesiyle alakalı bir zorunluluk kararı var. Bu da Ünye’mizdeki hava kirliliği açısından sorun yaşayan bölgelerden bir tanesi doğalgaz gerçekleştikçe hızlı yayılan abonelerimizin de geri dönüşü ile beraber düzelmesini bekliyoruz daha sağlıklı daha ılımlı bir yaşam olur. 20.06.2017 tarihinde alınan karara göre doğalgaz hattı çekilen kamu kuruluşları apartman ve merkezi sistemlerde 01.11.2019 tarihine kadar ısınma amaçlı doğalgaza geçilmesi yönünde karar alınmıştır” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.