son haberler

Akkuş’ta Olaylı Kongre

Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2017 okunma

Akkuş’ta Olaylı Kongre
Gündem
0

Kongreyi an be an takip eden Ünye TV anları kaydetti. İşte O Kongrenin Tüm detayları…

 

Ak Parti’nin Ordu kongreleri Akkuş İlçesi ile başladı. Kongre’de 2 liste divana sunulurken Başkan Adayı Mehmet Duman’ın listesi tüzük gereği ret edildi. Mevcut Başkan Ramazan Acar seçime tek liste ile girdi ve güven tazeledi.

Ak Parti Akkuş 6. Olağan Kongresi Akkuş Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirildi. Saat:10.00’da başlayacağı duyurulan kongreye gelen partililer ilk olarak kayıt yaptırdı. Kongre Ak Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ile birlikte beraberindeki belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticilerinin salona gelmesiyle başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Divan Başkan ve Üyeleri seçilirken, Divan Başkanlığını Ak Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı-Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Halil Öz yaptı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü kongrede konuşan Ak Parti Akkuş İlçe Başkanı Ramazan Acar, “biz kavganın değil hizmetin talibiyiz. Partimizin kapısı bu anlamda her vatandaşımıza açıktır. Ama şu da unutulmamalıdır ki şahsi menfaatleri için aramıza girmeye çalışanlara asla ve asla müsaade etmeyiz” dedi.

Akkuş’a yapılan yatırımlara değinen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Uyumlu bir teşkilat yönetimiyle güzel hizmetler yapıyoruz. Görev süremizin sonuna kadar da çalışmaya devam edeceğiz. Görevimizi devrederken verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi mutluluğunu yaşayacağız. Bugün bu seçimde sadece Ak Partilileri memnun edecek sonucun çıkmasını umut ediyorum. Bu parti ile uzaktan yakından ilgisi olmayanların bu sonucu da çok merak ettiğini de biliyorum. Eksiğimiz vardır ama yanlışımız olmamıştır” dedi.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ise “Allah nasip etti bu sene hac vazifesini yerine getirmek üzere mübarek topraklara gittim ailemle birlikte. Sizlerle tek tek görüşemedim ama ülkemiz ve dünyamız Kabe’de dua ettim” dedi.

Gündoğdu’dan Akkuşlulara Müjdeli haber

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu konuşmasında “biraz önce Sağlık Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü ile görüştüm. Akkuş Devlet Hastanemizin temeli inşallah en kısa sürede atılacak. İhalesi ise 16 Ekim’de yapılıyor. Akkuş’umuza hayırlı olsun” dedi

Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise ” inşallah nasıl başlarsak öyle bitireceğiz. Akkuş kurulduğu günden bu yana Ak Parti’ye hep destek vermiş bir ilçemizdir. Biz Akkuş’ta, Çaybaşı’nda, İkizce ve Ordu’da kazanırsak Türkiye’de kazanırız. Türkiye’de kazanırsak Dünya’da kazanırız” dedi.

Ak Parti’nin 6. Olağan Kongreleri’ne tek liste ile gidildiğini ifade eden Ak Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, “Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın il ve ilçelerde bütünlüğü ve birlik beraberliği bozmadan yapılacak kongrelerde tek liste ile gidilmesi talimatını verdi. Tabi ikinci liste usulüne uygun olduğu sürece sunulabilir. Bizim görevimiz uzlaşmadan ve birlikten yana. Kasım Ayı ortasına doğru kongrelerimizi tamamlamış olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Divan Başkanı Halil Öz, delegelere liste sunmak isteyenler için anons yaparak 10 Dk. süre verdi. Mevcut yönetimin faaliyet raporu ve gelir gider raporunu delegelerin de onayıyla sunmasının ardından Başkan Öz, “elimize iki liste ulaştı. Birinin Başkan Adayı Ramazan Acar, diğerinin adayı belli değil” dedi. Divana sunulan sarı listede ilk sırada Mehmet Duman’ın adı yazarken listenin toplam delege sayısının en az %5’i tarafından ıslak imzalı dilekçesiyle sunulması şartının tüzükte yazıldığını hatırlatarak listenin geçersiz olduğunu söyledi. Öz’ün konuşmasının ardından seçime geçilirken Milletvekilleri salondan çıktı. Bu sırada listesi kabul edilmeyen Mehmet Duman delegelere yönelik teşekkür konuşması yapmak istediğini Divan Başkanı Halil Öz’e bildirdi. Öz ise diğer adayı da yanına çağırarak iki adayın da elini kaldıracağını belirtirken Mehmet Duman mikrofonsuz konuşmaya başladı. Konuşmasında kendine haksızlık yapıldığını belirten Duman,” ben listeyi Divan Başkanımıza gösterdim o da tamam dedi. Bir eksiklik yok dedi. Bana yanlış yapıldı.” diyerek tepki gösterdi. Salonda tansiyon yükselirken araya polisler girmek istedi. Partililer ve Mehmet Duman polislere “müdahale etmeyin” uyarısı yaparken Duman konuşmasını bir süre daha sürdürdü. Bazı partililerin tepki gösterdiği sırada Mehmet Duman elindeki plastik bardaktaki suyu polislerin üzerine fırlattı. Bazı polisler ıslanırken partililer Mehmet Duman’ı sakinleştirmeye çalıştı. Salondan ayrılmak üzere olan Halil Öz’e sözlü olarka tepki gösteren Duman bir ara Öz’ün üstüne yürüdü. Öz’ün salondan ayrılmasının ardından Duman’ın tepkileri devam ederken partililer de oylarını kullanmak üzere sandığa gitti.

Seçime tek liste ile giren Ramazan Acar yeniden Ak Parti’nin Akkuş İlçe Başkanı oldu. Acar’ın yönetiminde şu isimler yer aldı; İbrahim Demir, Hasan Kazım Bıyık, İsmet Basmacı, Yüksel Oral, Erol Tonkal, Mustafa Efiloğlu, Adil Mısırcı, Ergül Efil, İsmet Efiloğlu, Ali Rıza Kıyak, Muzaffer Güney, Nurcan Demirci, Ali Altun ve Ferit Demiral.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.