son haberler

Ankara Ünyeliler Derneği 3. Olağan Kongresi Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2016 okunma

Ankara Ünyeliler Derneği 3. Olağan Kongresi Yapıldı
Gündem
1

2011 yılında Ankara’da kurulan Ankara Ünyeliler Derneği, 6 Şubat 2016 tarihinde Fevzi Çakmak 1 Sokak’taki Genel Merkezinde III. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da mevcut başkan İsa Korkmaz yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Yapılan Genel Kurulda, İsa Korkmaz, Hasan Okuyucu, Murat Okçu, Mehmet Ütü, Abdullah Şahin, Emin Şimşek Ve M. Ufuk Mistepe’nin Yönetim Asil Üyeliklere, Haydar Çaloğlu, Ferruh Enginar, Harun REŞİT Sever, Ömer Palavar, Bahtiyar Yörük, İsmail Akpınar ve Murat Korkmaz’ın Yönetim Yedek üyeliklere,

Sebahattin Yıldırım, Turgut Yıldıran ve Eda Kartal’ın Denetim Kurulu Asil Üyeliklere, Bekir Palavar, Songül Altun ve Yunus Korkmaz’ın Denetim Kurulu yedek üyeliklere seçildiği.

Ankara Ünyeliler Derneği 3. Olağan Kongresi Yapıldı 5Genel kurulun ardından Dernek Merkezi’nde toplanan Yönetim Kurulu Üyeleri, kendi aralarında iş bölümü yaparak Yönetim ve Denetim Kurulu içerisinde görev dağılımını gerçekleştirdiler ve Karar Defteri’ni imzaladılar. Buna göre İsa Korkmaz’ın Başkan, Hasan Okuyucu’nun başkan Yardımcısı, Murat Okcu’nun Sekreter, Emin Şimşek’in Muhasip, Mehmet Ütü, Dr. Abdullah Şahin ve M. Ufuk Mistepe’nin de Üye Olarak Yönetim Kurulu’nda bu dönem görev ifa edecekleri açıklandı.

Erkek egemen bir yapılaşmaya karşı olduklarını beyan eden yönetimin bundan böyle toplantılara eşleriyle birlikte katılmaları prensip kararı alındığı açıklandı. Gönüllü hizmet verecek genç erkek ve bayan üyelere de ihtiyaç duyduklarını ve kendileriyle temasa geçmelerini beklediklerini ifade eden yönetim kurulu, her ayın ilk Cuma akşamı mutad toplantılarına devam kararı aldı. Ankara Ünyeliler Derneği, KÜLTÜR DERNEKÇİLİĞİ amacına müteallik çalışmalarını yürütmek üzere 4 Mart 2016 Cuma günü ÜNYELİ ŞEHİTLER konulu projeksiyonlu sunumu ile gene hemşehrilerini bir araya toplayacak.

Önümüzdeki günlerde hemşehrilerini bir kahvaltıda mütevazı bir mekânda ağırlamayı düşünen Ankara Ünyeliler Derneği’ne başta Ünye Belediye Başkanlığı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere sanayici ve işadamları destek sözü verdiler.

Araştırmacı, Yazar M. Ufuk Mistepe, tüm geliri derneğe kalmak şartıyla hazırlamış olduğu 2.500 sayfalık ve 5 ciltlik ÜNYE MAKALELERİ adlı devâsa çalışmasını derneğe ithaf ettiğini açıkladı. Yakında sponsor destekli basım çalışmalarına geçileceği müjdesini de verdi.

Siyasî ve ideolojik bir altyapısı bulunmayan oluşumun vizyon ve misyonu yakında dernek web sitesi, dernek Facebook sayfası ve dernek Facebook Grubu’nda yayınlanacak.

Derneğin geniş kitlelere hizmet verebilmesi adına üye kayıtlarını hızlandırması ve üye tespitlerine ağırlık vermesi dikkat çekti. İkram sahibi eşliğinde sunumlu toplantılarla hemşehri birlikteliğine ağırlık veren dernek ileriye dönük kısa, orta ve uzun vade yapılabileceklerin masaya yatırılması amacıyla Komisyonlar’ın da ihdasını gündeme aldı.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.