son haberler

Arap Gazeteciler, Ünye Basınıyla Bir Araya Geldi

Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2015 okunma

Arap Gazeteciler, Ünye Basınıyla Bir Araya Geldi
Gündem
0

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun girişimleriyle, Ordu’nun tanıtımı amacıyla hazırlanan “Ordu’nun Dereleri Turizme Akıyor” projesi kapsamında, 17 Mayıs 2015 tarihinde Ordu’ya gelen, 18 ayrı ülkeden, 24 farklı yayın kuruluşundan 32 Arap gazeteci, gezilerinin son gününde Ünye’ye gelerek yerel basınla buluştu.

Ünye Asarkaya Kent Ormanı’nda başlayan programa; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Arap gazeteciler ve Ünyeli basın mensupları katıldı.

Asarkaya Kent Ormanı’ndan başlayarak, Atatürk Parkı, Bakırcılar Arastası, Ünye Müze Evi’ni gezen gazeteciler son olarak da Atakale Restaurant’ta yemek yiyerek gezilerini sonlandırdı.

arap_gazeteciler_unye_basiniyla_biraraya_geldi (2)Yapılan geziden çok memnun kaldıklarını ve ülkelerine gittiklerinde bölgenin tanıtımını yapacaklarını söyleyen Afgan gazeteci Mohammad Rasool; “Öncelikle geziyi ayarlayan Ordu Valisi’ne ve Belediye’ye çok teşekkür ediyoruz. Gezi sürecinde Ordu’nun her yerini gezdik ve çok güzel geçti. Normal zamanlarda Türkiye’ye Afganistan’dan çok fazla insan geliyorlar ve burada kalmayı düşünüyorlar. Ama İstanbul’dan ve Ankara’dan buralara gelmeye fırsat bulamıyorlar. Bundan sonra böyle bir şey çok olmayacak. Çünkü biz geldik ve burada hayatın büyükşehirlere göre daha rahat olduğunu gördük. Hemşerilerimize artık buraya gelmelerini de tavsiye edeceğiz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, “Hem Afganistan’dan hem Körfez ülkelerinden gelen gazetecilerimizi Ünye’de ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Öncelikle bu organizasyonu düzenleyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Asarkaya’yı, Atatürk Parkı’nı, Yunus Emre’yi, Çamlık ve Çakırtepe’yi gezerek misafirlerimize Orta Karadeniz’in en şirin ilçesi olan Ünye’mizi tanıtmış olduk. İnşallah memleketlerine gittiklerinde gazetelerinde, televizyonlarında, köşe yazılarında yer vermek suretiyle bölgemizi tanıtmış olacaklar” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.