son haberler

Bir Ton Suya 6 Lira Ödedi

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2015 okunma

Bir Ton Suya 6 Lira Ödedi
Gündem
0

Ünye’de kullanılan 1 ton suya 6 TL fatura gelen vatandaş isyan ederek; “Bu açık bir soygun” dedi.

Ordu’nun Büyükşehir olması ile birlikte su hizmeti Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi(OSKİ) Başkanlığı tarafından veriliyor. OSKİ ile birlikte su faturalarının da kabardığından yakınan aboneler, 2 TL seviyesinde olan suyun tonunun dolaylı vergilerle birlikte 6 TL’ye çıktığını belirtiyorlar.

Daha önce de benzer şikâyetlerin yaşandığı su ile ilgili, Ünye’nin Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden Aydın Çakır, kullanılan 1 ton su için 6 TL fatura geldiğini belirterek, bunun bir soygun olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir olmadan önce bir ton su bedelinin 2 lirayı dahi bulmadığını belirten Çakır, “Atatürk Mahallesi’ndeki ikametgahımda bulunan adıma kayıtlı su saatinde 1 ton su kullanılmış. 1 ton su için ise gelen fatura tam 6 TL. Eski fiyatlara göre tam üç katı para tahsil ediliyor. OSKİ Ordu’da adeta su ile soygun yapıyor. Bir yılda su üç kat nasıl olur da pahalanır. Hangi yatırım ve hangi gerekçe ile bir ton suya 6 lira alınıyor. Biz Ordu Büyükşehiri vilayetimize baba olarak seçtik. Bir baba evladına böyle zulüm yapar m? Bu ve benzeri uygulamalarla insanlar canından bezdiriliyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.