son haberler

Büyükşehir Yaptı, Yılmaz Denetledi

Yayınlanma Tarihi: 4 Nisan 2018 okunma

Büyükşehir Yaptı, Yılmaz Denetledi
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapılan sıcak asfalt çalışmasını yerinde inceledi.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nin Tabakhane Deresi’nden Kefeli Camii yanına kadar olan kısmı tamamlanan asfalt çalışması Otogar Mevkii’ne kadar devam ederken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz beraberinde Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve Daire Başkanlarıyla incelemelerde bulundu. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı’nın da katıldığı incelemeler sırasında Ünye’de yapılan ve yapılacak hizmetler de konuşuldu.

“Bu Yolculukta Yol Arkadaşları, Dava Arkadaşları Çok Önemlidir”

Göreve geldikleri günden bu yana, 4 yıldır hizmet kervanına durmaksızın devam ettiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Ünye’de gördüğünüz gibi gerek sıcak asfalt çalışması gerekse dış cephe çalışmasıyla sağımıza solumuza baktığımızda Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu gerçekten Fevzi Çakmak’ın kaderini değiştiren projeler var. Öncelikle geçtiğimiz günlerde açılışını yapmış olduğumuz, Ünye’mizde sosyal tesis anlamında ilk defa bir mahalleye yapılan tesisten dolayı ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Burası son derece mezbelelik haldeydi. İlk bir yıl içerisinde yıkacağız demiştik, yıktık. Projesini Büyükşehir Belediye Başkanımıza takdim ettik. 1 Milyonu aşkın yatırımla burası hayata geçmiş oldu. Dış cephe ve üzerinde bulunduğumuz asfalt çalışması bu bölgede yürüyen çalışmalar. Ünye Belediyesi olarak bizler şehrin her noktasına dokunmaya gayret ediyoruz. Önemli olan birliktelik. Bu yolculukta yol arkadaşları, dava arkadaşları çok önemlidir. Biz almış olduğumuz emaneti layıkıyla yerine getirme noktasında emin adımlarla birbirimizden güç almak ve hemşerilerimizin destek vermesi suretiyle yolumuza inşallah devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı, İl Başkanımızı, Genel Sekreterimizi Ünye’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kendilerine yapmış oldukları hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Ünye’de alt yapı ve doğalgaz çalışmalarının 2019 yılında tamamlanacağını belirterek “Fevzi Çakmak Mahallemiz Büyükşehir açısından hem nüfusu hem de destek anlamında sayılı en yüksek oyumuzun alındığı başlangıç yerlerden biri olması sebebiyle önemsediğimiz bir mahallemiz. 2014 yılından itibaren hep yerin altında uğraştık. Sıcak asfalt bir mahallenin kurtuluşu yani altyapı ve yeraltı hizmetlerin bittiğinin finali. Biz buraya 1 km sıcak asfalt dökmek için yaklaşık 675 kamyon malzeme taşıyoruz. Eski tip asfalt yapıldığında ise 175 kamyon döküyorduk. Yani kilometresinin 1-1,5 Milyon liraya mal olduğu bir yatırım bu. Doğalgazı bitirdik, kaldırım hizmetlerine başlayacağız, elektrikler yer altına alınacak, binalar toparlanacak” dedi

“4 yıldır Altınordu’da Çalıştık Bu Yıl Ünye ve Fatsa’da Çalışacağız”

Başkan Yılmaz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde çalışma programlarını da değerlendirirken “yoğun çalışılan alan geçen sene Altınordu ilçemizdi. Doğalgazla birlikte bitti. Bu sene Fatsa çok büyük bir sıkıntı yaşayacak. Çünkü çalışmalar olacak. Bu yıl ve gelecek yılın ortalarına doğru ise doğalgazdan dolayı Ünye sıkıntı yaşayacak. Vatandaşlarımızın doğalgaza biraz daha ilgi ve alaka göstermelerini bekliyoruz. Bu yıl bizim Ünye’de Fatsa’da doğalgazla final yılımız. Şeyh Yunus yolu ve Toki yolundaki ekiplerimiz asfalt dökmeye başladı. Burada önemli olan kendi içimizde uyum sağlamamız.

Hepimiz bu mahallenin kalkınması, Ünye’nin gelişmesi, Ordu’nun büyümesi ve Türkiye’nin dünyada lider ülke olması için çalışıyoruz. Biz Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 1,5 kat trilyon liralık yatırım yapmışız. Daha yeni başladık. Siz bizi asıl 2018’de göreceksiniz. Allah izin verirse 2019 yılının sonuna doru Büyükşehir Belediyesi’nin Ordu’da yapacağı hizmet kalmayacak. Bizim yatırım sorunumuz yok. Biz Büyükşehir Belediyesi olduk, gelirimizin %44’ü personel ve maaşa gidiyordu. Şuan %22’si personel ve maaşa gidiyor. Bu küçülmeyi yapmazsanız hareket edemezsiniz. Bizim koşan adımlarla ilerlememiz lazım. Bizim rekabet ettiğimiz illeri geçmemiz lazımdı, geçtik. Gelirlerimizi artırmamız lazım. Ankara’dan gelen parayla olmuyor. Ankara bana ayda 18 Milyon para gönderiyor, 18 Milyon’un tamamı personele ve maaşa gidiyor. Ama benim asfalt parası da dâhil olmak üzere 44 Milyon ödememin olduğu aylar var. 18 Milyon geliyor, 44 Milyon gider var, nasıl olacak. Gelirlerini artıracaksın. Buna yönelik yer aldık sattık. Hepsi hukuki olan imarda düzenlemeler yaptık.

Bu işin yolu yöntemi belli. Borçsuz devam edeceksin, para bulma sorunun olmayacak, asgari müşterekte hizmetlerimiz belli olacak. Mesela Fevzi çakmak mahallesinde hizmetler yapıldığında muhtarımız bizden bir şey istemez zaten. Sonrasında şehrin bütününe ilişkin projeler olur onu da biz Ahmet Başkan’la konuşacağız. Ama muhtar memnun olacak ki ben memnun olacağım. Muhtar iş yapacak ki vatandaş ta ondan memnun olacak. “ dedi.

Başkan Yılmaz Fevzi Çakmak Mahallesi’nin ana caddesindeki uygulanan sıcak asfalta Hanboğazı’na kadar yürüyerek yol boyu yapılacak ve yapılması planlanan çalışmaları inceledi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın Adliye yoluna sıcak asfalt talebine ise Yılmaz ilgili daire başkanına 2018 yılı programında yaşanacak boşluklarda bu yolun asfaltlanması talimatını verdi.

Yılmaz’ın bir sonraki durağı Şeyh Yunus Yolu oldu. 5 Mahalleyi yakından ilgilendiren bu yolda asfalt çalışmaları hızla devam ederken Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada “ekiplerimiz inşallah burayı tozdan topraktan kurtaracak. Şeyh Yunus’u ve bu mıntıka tarihi misyona uygun bir hale gelecek. İlimize yakışan ulaşımı rahat bir mekan olacak. Bu alan sanayiden itibaren TOKİ konutlarına kadar dolmuş hatlarının da gidiş geliş yapacağı bir alan haline gelecek. Buna yönelik toplu ulaşım dairemiz bir çalışma içerisinde. Buraya yeni bir hat da kurabiliriz, kurmuş olduğumuzun hatların güzergâhına da alabiliriz. Bizim döktürdüğümüz sıcak asfalt hem maliyeti itibariyle hem kaynakları itibariyle hem de süresi itibariyle sadece asfaltını değil yağmur kanallarını da yapacağız. Buranın en büyük düşmanı su. Suyu da uzak tuttuğumuz taktirde burası evladiyelik bir yol olacak. Bu mahalle ve çevresindeki yerleşim yerlerini sıcak asfalt yapıyoruz. İnşallah Ünye’miz sıcak asfalttan sonuna kadar istifade etmiş olacak. Bu çalışmayı bizimle uyumlu bir şekilde götüren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.