son haberler

Canikli; “İlk Tahminlere Göre Fındık Rekoltesi Geçen Yılın Altında”

Yayınlanma Tarihi: 28 Haziran 2016 okunma

Canikli; “İlk Tahminlere Göre Fındık Rekoltesi Geçen Yılın Altında”
Gündem
0

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun ziyaretinde 2016 yılı fındık rekoltesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Giresun Valiliği’nde gündem ile ilgili değerlendirmeler yaptığı esnada fındık rekoltesi hakkında da konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rekoltenin sadece Bakanlık tarafından açıklanacağını hatırlatırken, ilk ibarelerin 2016 yılı rekoltesinin geçtiğimiz yıla göre düşük olduğu yönünde olduğunu söyledi.

Canikli yaptığı açıklamada; “Geçmiş dönemlerde rekolte ile ilgili tartışma yaşanırdı. Kurum, kuruluşlar rekolte ile ilgili açıklamalar yapar bu da spekülasyonlara neden olurdu. Fındığın piyasa fiyatı ile rekolte arasında doğrudan ilişki var. Bundan sonra bu görevi Tarım Bakanımız yürütecek. Yakında Bakanlık rekolteyi açıklayacak. Sadece Bakanlık açıklayacak ve bu rakamlar gerçeğe en yakın rakamlar olacak. İlk tahminlere göre fındık rekoltesi geçen yılın altında. Asıl açıklamayı Bakanlık yapacak ama şu an ilk tahminlere göre, öncü işaretler rekoltenin düşük olduğunu gösteriyor. Bu herkesin üzerinde ittifak ettiği bir gerçek. Bakanlık açıkladığında da gerçeği göreceğiz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.