son haberler

Çöpte Tarihi Adım

Yayınlanma Tarihi: 10 Ağustos 2016 okunma

Çöpte Tarihi Adım
Gündem
1

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Çimento işbirliği ile yapılacak ve 30 milyon liraya mal olacak yeni çöp ayrıştırma tesisi ile Ünye’nin Akçay girişinde bulunan çöp toplama alanı tarihe karışıyor.

Yeni çöp toplama alanı ile ilgili Eskikızılcakese mahalle sakinleri ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’nun da katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

1Proje hayata geçince atıkların %70’i enerjiye dönüştürülerek geri kazanımı sağlanacak. Böylece Ünye’de çöp artık sorun olmaktan çıkacak.

Proje ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi Orman Müdürlüğünden yer kiralayarak süreci resmi olarak bitirmiş oldu.

Ünye ve Fatsa ilçelerinin çöp problemini ortadan kaldıracak proje kapsamında ihale gerçekleştirildi. Yapımına yakın zamanda başlanacak ve yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir zamanda bitirilecek ayrıştırma tesisi tamamlandığında toplanan 100 ton çöpün yaklaşık 70 ton civarında ki kısmı Ünye Çimento’ya gidecek. Ünye Çimento’dan 100 ton çöp 17 ton olarak yol alt malzemesi olarak, gübre olarak çıkacak. Bu malzemeler ise daha önceden oluşturulan düzenleme depolama alanlarına götürülecek.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından Ünye’nin Akçay girişinde ve deniz kenarında bulunan çöp toplama alanı temizlenerek rekrasyon alanı haline getirilecek. Böylece denizin kirlenmesinin de kesin olarak önüne geçilmiş olacak.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.