son haberler

Dereköy’den Yola Çıktılar, Dünyayı İnşaa Ettiler

Yayınlanma Tarihi: 10 Haziran 2017 okunma

Dereköy’den Yola Çıktılar, Dünyayı İnşaa Ettiler
Gündem
0

Son günlerde Ünye kamuoyunun sıkça duyduğu ve en son tek başına girdiği 15 Temmuz Şehitler Meydanı ihalesini almaya hak kazanan Göç Kardeşler İnşaatın başarı öyküsünü siz okuyucularımız için araştırdık.

Ünye’nin Dereköy’ünden işçi olarak ayrılıp gurbete çıkan 6 kardeşin bir aile şirketi olarak memleketlerine dönmesi ve bu başarının Türkiye ve birçok Ülkede nasıl inşaa edildiğini firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göç anlattı.

www.unyetv.net‘e özel yapılan bu söyleşi sizi zaman zaman duygulandıracak,  zaman zaman da gururlandıracak. Göç Kardeşlerin hikayesi hem aile olmanın önemini hem de azmin başarıya giden yol olduğunu gösteriyor bize.

Babalarının fırıncı olduğunu ve bunun yanı sıra inşat işçiliği de yaptığını ifade ederek sözlerine başlayan Göç Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göç, “biz 6 kardeş olarak gurbete çıktık. 1982 yılında kardeşlerin okul hayatının sona ermesiyle bu yolculuğumuz başladı. Önce bireysel hizmet sektöründe çalıştık. Daha sonra kendimizi ispatlar hale geldiğimizde ise resmi bir şirket olma kararı aldı. Tabi bu süreçte birçok adımlar attık ve mesafeler kat ettik. 2005 yılına kadar bir alt yüklenici, taşeronluk, kalfalık gibi bir çeşit ticari olarak işler yaptık. 2005 yılından sonra yurt dışına çıkarak burada da özellikli Dubai, Irak gibi ülkelerde önemli projelere imza attık. Profesyonel olarak şirket olmamız ise 2009 yılında olmuştur. Biz bu zamana kadar Türkiye ve diğer ülkelerde yaptığımız hizmetleri hep memleket hasretiyle gerçekleştirdik. Bu nedenle ‘memleketimize de nasıl faydalı oluruz’u kardeşler olarak değerlendirerek özellikle Ünye başta olmak üzere bölgede hem resmi hem de özel alanda iş yapmaya karar verdik” dedi.

AVM’de Alt Yüklenici, 15 Temmuz Meydanı’nda Yüklenici

Alt yüklenici, müteahhitlik ve taahhüt işlerini firma olarak üstlendiklerini ifade eden Göç Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göç “Ünye Ticaret Merkezi (AVM)’nin hafriyatından kaba inşaatına kadar çeşitli bölümlerinde alt yüklenici olarak görev yapıyoruz. 15 Temmuz Şehitler Meydanı projesinde ise yüklenici firma olarak görev aldık. Bunun yanı sıra Ünye’de müteahhitlik işleri de yaparak Ünyeli hemşerilerimize konut temini konusunda hizmet veriyoruz. Bu kapsamda Atatürk Mahallesi ve Saraçlı Mahallesi’nde konut inşaatlarımız hızla yükseliyor” dedi.

Büyük Yatırımlarda Göç Kardeşler İmzası Var

Türkiye’de bazı yaptıkları önemli inşaatlar hakkında bilgi veren Göç, “konut yapılarının yanı sıra Diyarbakır’da 35 bin metrekare büyüklüğünde bir AVM inşaatı, Lotus Yapı’nın ticari merkezi, Elazığ’da yurt binası, bölge hastaneleri inşaatları ki bunlarda ciddi katkımız vardır. Adana, Elazığ, Bursa bölge hastanelerinde Göç Kardeş imzası vardır. Ülkemiz dışında ise Bağdat’ta Türkiye Elçilik Binası, Süleymaniye Pasaport Binası yine termik santral ve arıtma inşaatları, Dubai’de çeşitli inşaat çalışmalarımız oldu.

İstihdama da katkı sağlayan Göç Kardeşler en asgari 500-750 çalışanlar hizmet verirken azami ise 1500-2000 kişilik bir istihdamı söz konusu.

Şirket Merkezimiz Ünye’de

İş yaptığı şehirlerde ve ülkelerde ofislerinin de bulunduğunu ifade eden Göç Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göç “şirket merkezimiz Çatalpınar’da yer alırken Ünye Belediyesi karşısına da ofisimizi geçtiğimiz haftalarda açtık. Ülke dışında da ofis açma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 [smartslider3 slider=4]

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.