son haberler

“Engelli Olmak Kişinin Tercihi Değildir”

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2016 okunma

“Engelli Olmak Kişinin Tercihi Değildir”
Gündem
0

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Engelli olmak kişinin kendi tercihi olmadığını, her insanın potansiyel bir engelli adayı olduğunu söyledi.

CHP Ünye İlçe Başkanı Yalçın, “Engellilik, sadece bireyin yada mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelebilecek bir kaza sonucunda da oluşabilir.

Engelli olmak kişinin tercihi değildir. Her insan potansiyel bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak görevidir. Onlara gösterebileceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir.

3 Aralık Dünya engelliler günü; toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.