son haberler

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur”

Yayınlanma Tarihi: 9 Şubat 2016 okunma

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur”
Gündem
1

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, uzun bir aradan sonra Ünye’de çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Ordu’nun her yerinin doğa harikası olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bu güzel coğrafyada sanayi olmaz, Ordu turizm kentidir ve yatırımlarımız da bu yönde olacak” dedi.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 5Terminal Yanına Galericiler Sitesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yatırımları ve projeleri incelemek üzere Ünye’ye geldi. Büyükşehir Daire Başkanları ile birlikte geldiği Ünye’de, Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilk olarak Ünye Çevre Yolu kenarında bulunan ve Kamyon garajı yapılması planlanan alana Galericiler Sitesi Kurulacağını açıkladı.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 6Mülkiyeti Ünye Belediyesi’nin olan alanın galericiler sitesi yapılması şartı ile Büyükşehire devredileceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Oto galericiler şehir merkezlerinde özellikle kaldırımları işgal ederek büyük sorun oluşturuyorlar. Bu sorun sadece Ünye’de değil, Fatsa ve Altınordu’da da var. Ancak Ünye’de Galericiler Sitesi kurulabilmesi için böyle bir alan var. Ünye’de yaklaşık 35 galerici var. Biz burada yaklaşık 50 dükkan oluşturarak galerici esnafları bir araya toplayacağız. Ünye Çevre Yolu kenarında olması nedeniyle de galericiler sitesi Ünye’nin yanı sıra çevre ilçelere de hizmet verecek bir konsept olacak” dedi.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 2Çamlık Mesire Yeri Özelliğini Koruyacak

Daha sonra Fevzi çakmak Mahallesi eski belediye tamirhanesi alanında uygulanacak sosyal tesis projesi hakkında bilgi alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ardından yaklaşık 70 dönümlük alandan oluşan Ünye Çamlığı’nı ziyaret etti ve buraya uygulayacakları projeye ilişkin bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Karadeniz’de denize sıfır konumda ender yerlerden biri olan Ünye Çamlığı için güzel bir proje hazırladık. Burada kıyı kenar çizgisi nedeniyle yüksek yapılaşma mümkün değil. Bizde zaten buranın mesire yeri olarak kalması taraftarıyız. Uygulanacak projede konaklama alanı yok. Sadece restoran, Cafe ve düğünlerin yapılabileceği bir düzenleme olacak. Ordu geneline baktığımızda çok güzel bir coğrafya. Biz içinde olduğumuz için pek farkında değiliz. Bu yüzden Ordu sanayi kenti değil, butik bir turizm şehri olur. Bizde doğayı tahrip etmeden turizm yatırımlarına öncelik veriyoruz” dedi.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 4Çınarsuyu’nu Yaz Sezonunda Açacağız

Çamlık’ta ki incelemelerin ardından berberindekilerle birlikte Çınarsuyu mesire alanına geçen Başkan Enver Yılmaz, Çınarsuyu’nu büyükşehir olarak devraldıklarını belirterek, mesire yerinin yaz sezonuna açacaklarını söyledi. Ünye’nin en güzel mesire yerlerinden biri olan ve özellikle çevre il ve ilçelerden gelenlerin konaklayıp denize girebildiği Çınarsuyu Tesislerini Orman Bakanlığı’ndan devraldıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Burada bir takım iyileştirmeler yapıldıktan sonra yaz sezonunda hizmete açacağız. Öte yandan Ordu ve Fatsa’da çöp sorunu halloldu. Sırada Ünye var. Çöp’ün büyük bir kısmını Ünye Çimento ile yaptığımız anlaşma gereği çimento fabrikasında yakıt olarak değerlendirilecek ve en kısa zamanda Ordu’da çöp sorun olmaktan çıkacak” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve beraberindekiler, Kadılar Yokuşunu ve ardından Müze Ev’de ki Ünye Basın Tarihi sergisini gezdiler. Son olarak Saray Hamamı’nı inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, saray hamamının restorasyonu için gerekli kaynağın aktarılması talimatını verdi.Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 1

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.