son haberler

Enver Yılmaz’dan Ünye’ye Yeni Vaat

Yayınlanma Tarihi: 3 Mayıs 2016 okunma

Enver Yılmaz’dan Ünye’ye Yeni Vaat
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’de yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yılmaz incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, kapalı yüzme havuzu yapacaklarının sözünü verdi.

Enver Yılmaz’dan Ünye’ye Yeni Vaat 2İlk olarak Ünye’de Belediyesi koordinasyonunda DSİ, Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Tabakhane Deresi çalışmalarını ziyaret eden Ordu Büyükşehir Belediyi Başkanı Enver Yılmaz, devamında Gençlik Merkezi, Şeyh Yunus Emre-TOKİ mevkii yolu ve yine TOKİ çevresinde haşere ile mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemelerin ardından basına açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, ilk olarak 23 Nisan töreninde basında çıkan haberlerin yanlış ve kasıtlı olduğunu belirtti. Yılmaz açıklamasında; “23 Nisan tarihinde buraya gelmek suretiyle katıldığım programda hemen ayrıldıktan sonra yapılan yayınların ve spekülasyonların tamamen hatalı, yanlış ve kasıtlı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü biz buraya Vali Bey ile beraber gelecektik. Vali beyin gece il dışı programı çıkınca ben katılmak durumunda kaldım. Yasa gereği 23 Nisan programları İlçe Kaymakamlığının, İlçe Belediye başkanlığının ve İlçe Garnizon Komutanlığının tertip ettiği programlardır. Biz Vali beyle Ünye İlçemizde ki programa bu yıl katılalım düşüncesiyle bir nezaket ziyareti yapacaktık. Vali bey gelemedi ben geldi. Programda saat 10 itibariyle Kaymakam Bey Belediye Başkanımızla beraber selamlama konusunda bana talepte bulunduğunda, onlara selamlamayı İlçe Kaymakamı İlçe belediye başkanı ve Garnizon Komutanıyla yapmaları gerektiğini, bu çerçevede de benim oturarak yerimden bu töreni 1 saat izleyeceğimi söyledim. Selamlamaların ardından 50 dakika töreni izleyip İl Emniyet Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürüyle bizim toplantımız olması nedeniyle ayrılarak Enver Yılmaz’dan Ünye’ye Yeni Vaat 1Ünye’de ki ofisimize geldik. Burada art niyetli bana karşı yapılan Ünye’ye karşı yapılan hiçbir olumsuzluk olmadığı gibi bunu yapan arkadaşların resmi süreçten bilgileri yok, ikincisi yaptıkları yayınlarla hem şahsımı hem Ünye Kaymakamlığını hem İlçe Garnizon komutanlığını hem de Ünye Belediyesini farklı bir töhmet altında bırakmışlardır. Bunu izah etmek ve düzeltmek ihtiyacı hissettim” dedi.

Mavi Bayrak Sayısını Arttıracağız

Başkan Yılmaz daha sonra yapılan çalışmalara yönelik açıklamalarını sürdürerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bugün Kırkevler Plajından başlamak suretiyle ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Orada yaklaşık 500-600 metrelik bir alanda mavi bayrak aldığımız o güzergâhı ihalesini yaptıktan 1 ay sonra teslim edeceğimiz çalışmayı yerinde gördük. Mavi bayrağa en fazla sahip il konumundayız. Mavi bayrak deyince denizin kenarına bir mavi bayrak dikmekle bu işin olduğunu sananlar var hala. Mavi bayrak demek temiz deniz demek, hafta bir kontrol edilen deniz demek. Mavi bayrak demek tuvaleti, WC’si, lavabosu bütün ihtiyaçların giderildiği duşunun olduğu alan demek. Mavi bayrak demek en az 3 cankurtaranın gün itibariyle hizmet vermesi demek. Dolayısıyla standartları yüksek hizmet kuruldu. Şu anda Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçelerimiz olmak üzere 4 tane mavi bayrağımız var. İnşallah bunun sayısını önümüzde ki yıllarda arttırma konusunda gerekli gayreti göstereceğiz.

Tabakhane Deresinin Kamulaştırmasına Numan Formülü

Tabakhane deresini yerinde inceledik. Karayollarımız, Ulaştırma Bakanlığımız, Devlet Su İşlerimiz, Ünye Belediyemizin koordinasyonluğunda yapılan çalışmayı hep beraber gördük. Ünye için Enver Yılmaz’dan Ünye’ye Yeni Vaat 4prestij projelerden bir tanesidir. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Orada derenin batı tarafında kamulaştırılacak gayrimenkuller vardı. Hemen sol tarafta da 3-4 tane daha büyük bina ve uç noktada bir binanın kamulaştırılması ile ilgili bir teşebbüsümüz olacak. O teşebbüs nihayetinde belki Başbakan Yardımcımızın rakam konusunda Karayollarına bir talepte bulunma durumu olabilir. Çünkü karayollarının yıllık kamulaştırma rakamlarını aşan, aşağı yukarı tamamına yakınını Ünye’ye kullandırmak durumunda kalıyoruz. O ilave kaynağın gelmesi hususunda Başbakan Yardımcımızın devreye girmesi gerekebilecek.

Kapalı Yüzme Havuzu Büyükşehirden

Gençlik merkezimizi de ziyaret ettik, o esnada da ben bakanlığımızı aradım. Belediye Başkanımızın ve İlçe Başkanımızın Ünye’ye bir yüzme havuzu talebi oldu. Biliyorsunuz Ünye’ye yapılan Gençlik Merkezi İl tipi bir Gençlik Merkeziydi. Bakanlığın da ilçelere yüzme havuzu projesi yok, yatırım programı ödeneğinde yok bu. Bu çerçevede inşallah biz Ordu Büyükşehir belediyesi olarak, Ünye Belediyemizin ve arkadaşlarımızın belirlediği Gençlik Merkezinin yanı veya daha önce belirlenen ve bu amaçla tahsis edilen alanda olabilir, onu teknik olarak çalışacağız ve Ünye’ye inşallah standartlara uygun bir yüzme havuzu yapacağız. Şahsen Gençlik Merkezinin yanına yapılması bizce daha uygun olur. Biz bu vesileyle Ünye’nin ihtiyacına cevap verecek bir kapalı yüzme havuzu projesini ve yapımını üstlenmiş olduk. Bunu da Bakanlığımıza söyledik, bundan sonra da koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Ünye Şeyh Yunus Türbesine Yeni Bulvar Yol

Enver Yılmaz’dan Ünye’ye Yeni Vaat 3Şeyh Yunus tepesine de çıktık. Biliyorsunuz oraya hep malum Sanayi güzergâhından çıkıyorduk. Ünyeli vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız bu yeni yapılan yolu bazıları görmüş, bazıları da görmemiştir. İnşallah 20 gün sonra tamamını asfalt yapıyoruz. Şeyh Yunus’tan bulvar yolu olarak adlandırdığımız hemen kız yurdumuzun yanından çıkan aynı zamanda turizm otelciliğin yolunun da hemen kenarında bulunan 3 km’lik bir alanın altyapısı bitmek üzere. Ondan sonra Şeyh Yunus’a kadar 3 km’lik bölümü genişletmek suretiyle sıcak asfalt yapıyoruz. Bu çerçevede şehrimize, Ünye’mize yeni bir bulvar kazandırmış oluyoruz. O yol bittikten sonrada inşallah hem Şeyh Yunus, hem otobüslerin geliş gidişi inşallah açtığımız bu bulvar yolunun sanayi üzerindeki Şeyh Yunus yolunu da genişletmek suretiyle ta sanayiden itibaren Ünye’yi üstten dolaşan bir ana halter oluşturma düşüncemiz var.

Haşere ile Mücadeleye Devam

Gelirken de sivrisinekler ve larvalarla mücadele yapan vektörel mücadele ekibimizi gördük. Orada kendilerine sorduğumuzda mücadele şimdi yapılır. Biz şuanda bataklık ve sazlıkları hatta ahırları da ilaçlamak suretiyle yaz döneminde Ünye’nin, Ordu’nun haşere ile mücadelesinin altyapısını oluşturuyoruz dediler. İnşallah aynen geçtiğimiz yıl gibi sivrisineksiz ve haşeresiz temiz bir Ünye ve Ordu hedefine yönelik Büyükşehir olarak biz çalışıyoruz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.