son haberler

Eski Başkan Program Sunuculuğuna Soyundu

Yayınlanma Tarihi: 8 Kasım 2017 okunma

Eski Başkan Program Sunuculuğuna Soyundu
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı – İşadamı Hasan Şimşek sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayın ile Ünye’nin çeşitli yerlerinden ve farklı konuklarla program yapıyor.

Ünye Çamlığı, İskele, Kadılar Yokuşu gibi tarihi mekanlardan başlayan programları son olarak Bakırcılar Arastası’ndan sürdüren Şimşek, canlı yayınla takipçilerinin karşısına çıktı. Bakırcılığın dünden bugüne geldiği noktayı Bakır Ustası Mehmet Kıyak’tan öğrenen Şimşek çekimlerinin bundan sonrada diğer zanaatlarla devam edeceğini söyledi.

Bakırın Yemeği Lezzetli Olur

Bakır Ustası Mehmet Kıyak bakırcılığın teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer aldığını ifade ederek, “biz baba mesleğini sürdürüyoruz. Ancak çırak kalfa bulmakta zorlanıyoruz. Bakırdan yapılan birçok ürün mutfaklarda eskiden kullanılıyordu. Eskiden heybelerin içinde hayvanlara yüklenerek gelirdi bakır ve alüminyum kaplar. İnsanlar bu konuda aslında bilinçsiz. Teflon ürünlerden daha sağlıklı bakır ürünler. Yapılan bir araştırmada çelik tencerenin yüksek ısıda besinlerin değerini kaybettiği ve bakırda ise kaybetmediği ortaya çıktı. Bakırın kalaysız olması zehirlenme tehlikesi olduğu anlamına gelmiyor. İnsanlar bakırı kalaysız olarak ta kullanabilir. Ancak günlük yemeklerde kullanmalılar. Saklama kabı olarak kalaysız tencereler kullanılmamalıdır. Zaten bakırdan yemek yiyenler onun lezzetini bilir ve bu da diğerlerinde yoktur” dedi.

Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada “canlı yayınlarımı, her ülke ve şehirden, her gün hafta içi sabah 9.00 ile 10.00 hafta sonu 11.00 ile 12.00 arası izleyebilirsiniz. Konularım, turizm, eğitim, kültür, sanat, ekonomi alanlarda ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili olacaktır” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.