son haberler

Fındık da 1 Kasım’ı Bekliyor

Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2015 okunma

Fındık da 1 Kasım’ı Bekliyor
Gündem
0

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, seçim dönemi ile fındık hasat sezonunun denk gelmesinin, fındık üreticisi için değerlendirilmesi gereken son derece önemli bir şans olduğunu belirterek; “1 Kasım’a kadar fındık fiyatlarında son derece önemli artışlar olacağını öngörüyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, yazılı bir açıklama yaparak fındık üreticilerini uyardı.

Türkiye’nin yeni bir seçim sürecine girdiğini belirten Pekşen, fındık üreticilerinin seçim süreci boyunca fındığını pazara indirmemelerini istedi.

Pekşen açıklamasında; “Türkiye yeni bir seçim sürecine girmiştir. 1 Kasım seçimleri Türkiye’nin geleceğine çizilecek yönü de belirleyecektir. Bu süreçte seçmen tercihlerinin şekillenmesinde, siyasi partilerin yaklaşımları büyük önem taşımaktadır. 7 Haziran seçimlerinde toplumsal beklentilerin en çok karşılandığı söylemler Cumhuriyet Halk Partisi söylemleri olmuştur. Emekli, çiftçi, dar gelirli, asgari ücretli, sanayici gibi toplumun her kesiminin beklentileriyle örtüşen çözümler üretilmiştir. 1 Kasım seçimlerinde CHP toplumun her kesiminin beklentilerini karşılayacak, son derece önemli ve etkin projelere imza atacaktır. Seçim döneminin fındık hasat sezonuna denk gelmesi, fındık üreticisi için değerlendirilmesi gereken son derece önemli bir şanstır. Fındık üretimi, işlenmesi ve ticareti ülkemiz çiftçisi için son derece önemlidir. CHP, fındık üreticisinden fındık sanayicisine kadar tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacak son derece önemli seçim hazırlıkları ve projeleriyle seçmen karşısına çıkmaya hazırlanmaktadır. Bu vesile ile fındık üreticilerimizden ekonomik güçleri yettiği ölçüde, ürünlerini pazara indirmemelerini rica ediyorum. Mümkünse ürünlerini birkaç ay bekleterek pazara indirsinler. Şayet bekletme olanakları yoksa mümkünse ürünlerini tek seferde değil, birkaç parçaya bölerek, zamana yayarak indirmelerini tavsiye ediyorum. 1 Kasım’a kadar fındık fiyatlarında son derece önemli artışlar olacağını öngörüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.