son haberler

Fındık Hasat Tarihleri Açıklandı

Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2017 okunma

Fındık Hasat Tarihleri Açıklandı
Ekonomi
0

Ordu’da fındık hasadına başlanılacak tarihler ve ihracat yapılacak tarihler açıkladı. Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nde Kesim, Toplama ve İhraç Tarihini Belirleme Komisyonu  yaptığı toplantının ardından fındık hasadına başlanılacak tarihleri açıkladı.

Toplantıya Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdür Vekili Miraç Gülnar, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına Ziraat Mühendisi Ömür Duyar, Ürün Denetmenleri Ordu Grup Başkanlığı adına Grup Başkan Vekili Emrullah Başer, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü adına Ziraat Mühendisi Selda Kayalak Balık, Ordu Ticaret Borsası Başkanlığı adına Tescil Müdürü Mustafa Öztürk, Karadeniz İhracatçıları Birlikleri Genel Sekreterliği adına Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Albayrak, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü adına Kooperatif Müdürü Hacı Kuşluvan ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan katıldı.

Bugün saat:14.30’da toplanan komisyon sahil, orta ve yüksek kesimlerde fındık hasadına başlanılacağı tarihi belirledi.

Toplantı sonrası Komisyon üyelerinin imzasıyla belirlenen tarihler kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre rakımı 250 metreden az olan bölgeler olan sahil kesimi hasada; 08.08.2017, rakımı 251-500 metre arası olan Orta kesim:15.08.2017 ve rakımı 500 metreden yüksek olan yüksek kesim fındığa 25.08.2017 tarihinde başlayacak.

Fındık hasat tarihinden 7 gün sonra da fındık ihracatına başlanılabileceği duyuruldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.