son haberler

Göç Kardeşler Ünye’ye Göç Etti

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2017 okunma

Göç Kardeşler Ünye’ye Göç Etti
Gündem
0

1982 yılından itibaren inşaat işine giren 6 kardeş, yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere birçok önemli projeye imza atarken, yola çıktıkları memleketleri Ünye’ye emlak satış ofisi açtı.

Göç Kardeşler İnşaat Emlak Satış Ofisi açılışına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, İşkur İl Müdürü İsa Kaymak, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran tilavetinin ardından açılış konuşması yapan Göç Kardeşler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göç, bilgi ve tecrübelerini Ünye’de hizmete sunacaklarını ifade ederek; “Göç Kardeşler inşaatın mazisi 6 kardeşin okul hayatına devam ederken, babalarının gurbetçilikle başlatmış olduğu fırıncılık inşaat sektörüne atılmasıyla kardeşlerin çıraklık, ustalık, kalfalık olarak sektöre 1982 yılında başlamışlardır. Bir elin nesi var iki elin sesi var sözünü ilke edinerek baba ve altı kardeş tutkunluk yaparak iş hayatına başlamışlar, 2005 yılına kadar gayri resmi olarak birçok işlere imza atmışlardır. Yurtiçi ve yurtdışında sektördeki hizmet ve tecrübelerini birleştirerek 2009 yılında Göç Kardeşler İnşaat Ticaret Limited Şirketini resmi bir çatı altında toplama kararını Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri olaraktan karar almışlar ve şirketi kurmuşlardır. Sağlam temeller üzerine kurduğumuz organizasyon yapımız, gelişmiş teknolojik ekipmanlarımız ve tecrübeli ekibimiz ile birlikte üstlendiğimiz projeleri üstün kalite ve müşteri memnuniyeti ile bitirirken, bütün sözlerin arkasında durmamız ve farkımızı ortaya kayarak kısa zamanda birçok başarılı projeyi saygı, sevgi, güven çerçevesinde personel ve ekibimizle birlikte başarmış olmamız, yapacak olduğumuz işlerin teminatını sağlamıştır. Bu bilgi ve tecrübelerini, kazançlarını, yatırımlarını memleketimizin ve Ünye’mizin hizmetine sunmak için emlak satış ofisimizi burada açmaya karar vermişlerdir” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada, ekonomide ki çarkların dönmesinde katkısı olan Göç Kardeşleri tebrik ederek; “Göç Kardeşler zor coğrafyadan çıkmak suretiyle o bölgede ki insanlarımızın genel manada icra etmeye çalıştıkları inşaat sektöründe gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ciddi istihdam oluşturmak suretiyle ekonominin çarklarının dönmesine katkı sağlayan bir firma. Özellikle Irak’ta yaptığı yatırımlardan sonra son yıllarda kendi memleketleri olan Ünye’mizde de ciddi şekilde istihdama katkı sağlayıp ekonominin çarklarının dönmesine vesile oluyorlar. Göç kardeşleri bu anlamda tebrik ediyor ve kutluyoruz. Kendilerinin yaptıkları işler ortada. Özellikle Ünye Belediyesi’nin AVM inşaatında alt taşeron olarak yürüttüğü işçilikleri ortada. Onun için kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Son konuşmayı yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Göç Kardeşlerin soy ismi gibi göç etmediğini ifade ederek; “İlçeye ilk geldiğimizde bizleri ziyaret gelen bir çok kişi oldu ve her gelen misafirden bu bölgeyi biraz daha tanıdık, neler yapıldığını ve neler yapılması gerektiğine dair kanaatler elde ettik. Ziyaretleriyle beni en çok etkileyenler arasında Göç kardeşlerde var. Merkezi Ünye olup ülkemizde de uluslararası arenada da, inşaat sektöründe o Karadenizli ruhuna yakışır atılımcı ve büyük proje gerçekleştiren bir firma olduğunu ve muhtelif yerde işler yaptıklarını öğrendik. Genelde firmalar büyümek için kendi doğduğu yerden uzaklaşmayı tercih ederler. Belli büyüklüğe ulaştıktan sonra daha da büyümek adına İstanbul gibi yerleri merkez edinirler veya yurt dışına açılırlar. Göç Kardeşler de şunu gördük, göç etmemişler. Soy isimleri Göç ama kendi memleketlerine sahip çıkmışlar. Doğdukları ve dışarıya açıldıkları yeri unutmayarak Ordu’da faaliyetlerini aynı ciddiyet ve samimiyetle aynı ölçekte devam ettirmeye gayret göstermişler. Hem güzel işler yapmışlar hem de hemşerilerinin istihdamına katkıda bulunmuşlar” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.