son haberler

İki Adaylı Seçimi İsa Maral Kazandı

Yayınlanma Tarihi: 10 Aralık 2017 okunma

İki Adaylı Seçimi İsa Maral Kazandı
Gündem
0

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Olağan Kongresi’nde Ali Yalçın ile İsa Maral yarışırken yeni başkan İsa Maral oldu.

CHP Ünye İlçe 36. Olağan Genel Kurulu Alyans Düğün Salonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverir, CHP Eski Milletvekilleri İdris Yıldız ve Mustafa Adıgüzel,  CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, Ünye Belediye Eski Başkanı Osman Yurt, İlçe başkanları, eski ilçe başkanları ve partililerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverir’in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Faaliyet raporunun okunduğu kongre de üyelerin onayı ile faaliyet raporu ve bütçe kabul edildi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverir kongrede yaptığı konuşmada hükümete yüklenerek ABD’de görülen Zarrab Davası’na değindi. Hakverir, ” her birimiz dağınık ayrı ayrı yerlerde sadece bir bireyiz. Ancak CHP üyesi olunca kimse sırtını yere getiremez. Bu yüzden birey değil örgüt bilinci ile hareket etmeliyiz. Türküler de yakılıyor, bir kurtarıcı gelmeyecek. Dert bizde derman da ellerimizde. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz ama her birimiz Mustafa Kemal olmalıyız” diye konuştu.

Beşlioğlu “Ünye’ye Sahip Çıkalım”

Kongreden söz alan CHP Ünye İlçe Eski Başkanı İrfan Yıldız Beşlioğlu ” biz doğaya sahip çıkmak zorundayız. Ünye’nin ağır bir yarası var. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye’yi çöple kuşatmıştır. Gocuklu ve Cevizdere’de yer alan çöp tesisleri Ünye’yi sarmış durumdadır. Biz bunun için mücadele ediyoruz ancak Ünye kamuoyundan gerekli desteği görmüyoruz. Sizden ricam bu soruna birlikte sahip çıkalım” dedi.

Ön Seçim İçin Yasa Değişmesi Lazım

Kongrede  eski milletvekili adayları, başkanlar ve bazı partililer de söz alarak konuşma yaptı. Konuşmacının çok olması nedeniyle dilek temenniler bölümü geç başlarken burada İl Başkanı Atilla Şahin “burada milletvekillerimize sesleniyorum. Siyasi partiler yasasında değişiklik yapılması gerekiyor. Ön seçim yapılabilmesi için tüzük değişikliği değil yasanın değişmesi gerekiyor. Bunu da yapacak olan TBMM’deki milletvekillerimizdir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun konuşmasına iki aday başarılar dileyerek başlarken önce ülke gündemini sonra Ünye gündemini değerlendirdi.

Zarrap da Milli Değil Sizde Milli Değilsiniz

ABD’de görülen Rezza Zarrap davasına değinen Torun, “eğer samimiyseniz niye onun Amerika’ya gitmesine izin verdiniz? biz yargılasaydık ya madem millisiniz, madem hukuk devletisiniz. Niye gidip Amerika’da yargılanmasına göz yumdunuz” diyerek hükümeti eleştirdi.

“Yer Değiştirmek Sorunu Çözmez”

Ünye’ye kurulacak ayrıştırma tesisi ve İlküvez’e kurulacak düzenli depolama tesisleri hakkında görüşlerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Yer değiştirerek depolama alanlarını değiştirerek sorunu çözdük diyorlar. Sorunu çözdükleri falan yok. Sorunu halının altına süpürüyorlar. Her konuda günü kurtarıyorlar” dedi.

İki konunun Takipçisi Olacağız

Ünye’nin Çamlığı gerçekten Karadeniz’e gelen her insanın göz bebeği olan bir yer. Orayı gözümüz gibi korumalıyız ve sahip çıkmalıyız. Şu an satışı gündemde yarın orayı kimin alacağı belli olmaz. Ünyelilerin faydalandığı, Ünyelilerin her zaman gezdiği yer olmalı. Tabi bir de eski şişeleme tesisinin yerinde yapılan bir inşaat var. Oradan da pis kokular geliyor. Bir otoparka orayı terk etmek doğru değil ve kabul etmemiz mümkün değil. Bu iki konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Ocak’ta Fındık Sorununu Masaya Yatıracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bölgenin sorunu olan fındık ile ilgili yaptığı çalışmaya değinerek, “ben Tarım Bakanı ile görüştüm. Bu konuyu bilen arkadaşlarımızdan aldığımız bilgileri de katarak fındık ile ilgili çözüm önerisinde bulundum. Eğer verdiği sözü tutarsa Ocak ayında bir haftalık çalışma yapacağız ve fındığın sorununu çözmek adına üreticiden tedarikçiye kadar bütün safhaları değerlendirerek yasa tasarısı hazırlayarak yasa çıkartacağız. Üreticinin de tedarikçinin de haklarını koruyacak bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

Adaylar Destek İstedi

Genel kurulun son konuşmacıları ise Başkan Adayları İsa Maral ve Ali Yalçın oldu. İl Başkanının çektiği kuraya göre belirlenen konuşma sırasında ilk konuşmayı 2014 seçimlerinde CHP Ünye Belediye Başkan Adayı da olan İsa Maral yaptı. Emekli olduktan sonra parti ile hep iç içe olduğunu belirten Maral, “üye sayımızı arttırmamız gerekiyor. Şu anda 37 mahallemizde mahalle delegemiz yok. Oy oranımızın yüksek olduğu mahallelerde bile yeterli üyemiz yok. Göreve geldiğimizde ilk bu soruna el atacağız. Oy oranımızın en az %20’sini üye yapmamız gerekiyor. Gençlerimiz ve kadınlarımızı da üye yapma konusunda çalışma yapmamız gerekiyor. Hedefimiz 2019 seçimlerinde iktidar olmak” diye konuştu.

CHP Ünye İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Ali Yalçın ise “2015 yılı Aralık ayında aldığımız bu bayrağı 2 yıl boyunca taşımaya gayret gösterdik. Dönemimde partimiz başarısız bir süreç geçirseydi şu anda ben sizin karşınıza aday olarak çıkmaz çoktan istifa ederdim. Gün birlik olma günüdür. Gün Türk toplumun katmalarıyla yani halkımızla birlikte olma günüdür. Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları bir kenara koyarak hepinizi bir olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Beyaz liste ile Ali Yalçın, mavi liste ile İsa Maral seçime gitti.

Konuşmaların uzaması nedeniyle oy sayma işlemi akşam saat 18.00’dan sonra yapıldı. Yapılan seçim sonucunda 190 delegesi bulunan CHP Ünye İlçe Başkanlığında 164 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 116’sını İsa Maral alarak CHP’nin Ünye İlçe Başkanı oldu. Ali Yalçın ise 48 delegenin oyunu aldı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.