son haberler

Kış Uzadı, Lastikler Değişmedi

Yayınlanma Tarihi: 27 Nisan 2015 okunma

Kış Uzadı, Lastikler Değişmedi
Gündem
0

Kış aylarının uzun sürmesi ve sıcakların mevsim normallerinin altında seyretmesi, sürücülerin kış lastiklerini değiştirmesini de geciktirdi.

Hava şartlarının değişmesi ve kış aylarının uzaması, birçok sektörde etki yaratıyor. Sürücüler de bu durumdan nasibini alarak, kış lastiklerini geç değiştirmeyi uygun gördüğü hatta köy yollarında direksiyon sallayan şoförlerin kış lastiklerini hiç değiştirmediği gözlemleniyor.

kis_uzadi_lastikler_degismedi-2Konuyla ilgili bilgi aldığımız sanayi esnaflarından Cemil Küçük, insanların bilinçli hareket ettiğini ve hava durumunu düzenli takip ettiğini belirterek, köy araçlarının %100’ünün kış lastiğini sökmediğini belirtti.

Küçük açıklamasında; “Merkezde yaşayan vatandaşlar, öğretmenler, savcılar ve hâkimler lastiklerini değiştirdi. Köy yoluna gitmeyen merkezdeki herkes lastiklerini değiştirdi. Fakat köy minibüslerinin tamamı kış lastiklerini değiştirmedi. Herkes şu anda internetten bakarak hava durumunu öğreniyor ve bu vesileyle de lastikleri sökmeye başladık. Ünye’deki dolmuşların %80’i söktü, köy minibüsleri de sökmeye başladılar. Bazı vatandaşlar ise sökmedi onlar da yavaş yavaş değiştiriyorlar. Yazlık lastiği olmayanlar yazlık lastik alıyor öylece değiştiriyoruz” dedi.

Kış lastiği değiştirmemenin yakıtın daha fazla harcanmasına neden olduğunu da belirten Cemil Küçük; “Kış lastiklerinde vakum var ve bu vakum sıcağı gördüğünde eriyor. Eridiği zaman birbirine yapışıyor böylece lastik erken bitiyor. Kışlık lastikte sürtünme çok olduğu için yakıt da daha fazla yakıyor. Vatandaş bu konuda artık bilinçleniyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.