son haberler

Mahalleli Talep Etti, Kaymakam Sıcak Baktı

Yayınlanma Tarihi: 21 Mart 2017 okunma

Mahalleli Talep Etti, Kaymakam Sıcak Baktı
Gündem
0

Ünye’de bir dönem isim değişikliği gündeme gelen Çamurlu Mahallesi’nin adının ‘Saray’ olarak değiştirilmesi için mahalleli harekete geçti. Mahalle halkının talebi üzerine imza kampanyası başlatan Muhtar Altan Yılmaz, 8 bin kişinin yaşadığı mahallenin isim değişikliği talebini Ünye Belediyesi’ne sunmaya hazırlanıyor.

Çamurlu Mahalle Muhtarı Altan Yılmaz, mahallede bulunan Saray Hamamı’nı gezmek üzere mahalleye gelen Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’e mahalle halkının isim değişikliği talebini iletti. Kaymakam Ümit Hüseyin Güney de Saray Hamamı ve Süleyman Paşa Sarayı’nın bulunduğu bir mahalleye ‘Saray’ isminin yakışacağını ifade ederek, isim değişikliği talebine sıcak baktı.

Muhtar Yılmaz, mahallenin isminin değiştirilmesiyle ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Şehir dışında yaşayan mahallelimiz ve mahalle sakinlerimiz ‘Çamurlu’ adının rahatsızlık verici olduğunu ve değiştirilmesi mümkünse değiştirilmesi noktasında bir çalışma yapılmasını bizden istedi“ dedi.

Çamurlu Mahallesi sınırları içinde tarihi Saray Hamamı, Süleyman Paşa Sarayı kalıntılarının olduğunu hatırlatan Altan Yılmaz, isim değişikliği için yaptıkları çalışmaya ilişkin şunları söyledi: “Saray Hamamı restorasyonuna Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney Bey’in bir ziyareti oldu. Bu ziyaretin ardından Kaymakam Bey teveccüh göstererek muhtarlığımıza ziyarette bulundular. Burada mahallesinin isminin değiştirilmesi ile ilgili bir görüşmemiz oldu. Kaymakam bey ise burada Süleyman Paşa Sarayı’nın olduğunu, mahallemizin isminin de Saray Mahallesi olarak değiştirilmesinin isabet olduğunu ifade ettiğinde memnuniyetle bu iş için üzerimize düşen her şeyi yerine getireceğimizi Kaymakam beye ilettim. Ziyaretin akabinde Kaymakam Bey bizzat arayarak Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar ile görüştüğünü, Belediye Başkanının da olaya olumlu baktığını söylediğinde süreci imza kampanyası ile başladık” dedi.

Yılmaz, mahallenin yaklaşık 8 bin nüfusu olduğunu ve 6 binin üzerinde imza toplamayı hedeflediklerini belirterek, “Toplanan imzaları Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a sunarak Belediye Meclisinde görüşülüp, Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın oluru ile mahallemizin ismini Saray Mahallesi ile değiştireceğiz. Bu konuda bize yardımcı olan Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a mahallemiz adına teşekkür ediyorum. Mahallemizde Sancak Beyi bir Paşa’nın oturduğundan ve bunun ismiyle anılmasının tam bir isabet olduğunu düşünüyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.