son haberler

MHP Cumhur İttifakını Ünye’de Anlattı

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2018 okunma

MHP Cumhur İttifakını Ünye’de Anlattı
Gündem
0

Milliyetçi Hareket Partisi, yaklaşan seçim öncesi Cumhur İttifakı’nı Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda anlattı.

MHP Ordu Milletvekili Adaylarının katıldığı mitingde MHP’nin İlk sıra adayı Cemal Enginyurt hem muhalefete hemde Ak Partili Milletvekili adaylarına çattı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda partililere seslenen Ünye’nin adayı MHP Ordu Milletvekili Adayı Fazlı Yüksel “sahipsiz olan milletin batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” diyerek adaylık sürecini şu sözlerle değerlendirdi; “Ünye’den bu zamana kadar birçok milletvekili, bakanımız oldu. İyi kötü hizmet ettiler. Benim Ünyeme bir tuğla koyandan Allah razı olsun. Ancak görüyorsunuz ki memleketimizin insanı şu anda sahipsiz! İnsanımızı çekip çevirecek, ona liderlik yapacak, memurun dertleriyle ilgilenecek, işçinin sıkıntılarına merhem olmaya çalışacak, köylüye rehberlik yapacak, Ankara ile Ünye arasında köprü vazifesi görecek bir öndere ihtiyaç var. İşte bunun için aday oldum.”

Ünye’nin ve Ordu’nun birçok sıkıntısının olduğuna dikkat çeken Milletvekili Adayı Fazlı Yüksel “fındığın hak ettiği değeri bulabilmesi için, Karadeniz-İç Anadolu bağlantı yolunun bir an önce başlayabilmesi için, Ünye Limanı’nın genişletilerek istihdam alanı oluşturabilmesi için, turizmden Ünye’mizin hak ettiği payı alabilmesi için, Çamlığın daime halkımızın hizmetinde olabilmesi için,  OSB’nin bir an evvel hayata geçirilebilmesi için, daha bir çok hizmetlerin Ünye’ye getirilmesi için adayım ve gücümün yettiğince çalışacağıma ben ve ekibim adına huzurunuzda söz veriyorum” diye konuştu.

Millet İttifakı’nı Eleştirdi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise konuşmasına önce Millet İttifakı’nda yer alan partilerin Genel Başkanlarının tutumunu eleştirerek başladı. Enginyurt, “bütün Dünya’nın gözü Türkiye seçimlerinde çünkü 24 Haziran’da çıkacak bir sonuç ya Türkiye’yi 2023’ün büyük Türkiye’si yapacak ya da Türkiye büyük sıkıntılara gebe kalacak. Onun içindir ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin Muhterem Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli 8 Ocak 2018 tarihinde ‘Recep Tayyip Erdoğan’dan intikam alacağız diye bu ülkeyi uçuruma götüremeyiz. Biz Ülkücüler, Milliyetçi Hareketçiler önce ülkem sonra milletim ve partim ve ben diyenlerdeniz. MHP olarak nefislerimizi bir kenara bırakıp taşın altına gövdemizi koyuyor ve bütün Türkiye’ye ilan ediyoruz; MHP Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaktır. MHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır’ ifadelerini kullandıktan sonra bazı kesimlerden ağır eleştiri almıştır. Ama Muharrem İnce her gün Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor. İYİ Partili Meral Akşener, Erdoğan’a FETÖ’cü diyor. Ben de diyorum ki asıl FETÖ’cü sensin Meral Akşener. Bunların derdi belli tek amaçları Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak. Erdoğan gitsin ne olursa olsun. Millet İttifakı’nda yer alan partilerin hiçbiri birbirine benzemiyor  ” diye konuştu.

Ak Partili milletvekili adaylarını da miting yapmadığı için eleştiren MHP Ordu Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, “Ak Partili adaylar var. Hepsi kendisine o kadar çok güveniyorlar ki, tembel tembel oturup Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını benim kadar zikretmiyorlar. Bir tutturmuşlar 6’da 6. ya da 5/1 yada 4/2. Siz bir kere durun bakalım; MHP’nin hiç mi vekili olmayacak? O kadar da değil…” diyerek kendisine de oy istedi.

Cemal Enginyurt, vatan ve bayrak ve millet için Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiği söyleyerek, “Oyunuzu bana vermeseniz de olur. Bana vereceğiniz oyları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verin. Ben hakkımı helal ediyorum herkese.” diyerek, tekrar vatandaştan oy sözü istedi.

Enginyurt; “Bölgenin sorunlarını bilen sadece beni değil, Fazlı Yüksel kardeşimi de meclise göndereceksiniz. Ünye yıllardır siyasi dengeyi kuran bir ilçe olmuştur. Dünya ile Ünye’yi tartsanız Ünye 10 okka fazla gelir.Ünye yıllarca Türkiye siyasetinde denge kurmuş bir ilçedir. Ünye bu dönem kadar siyasette yok sayılmadı. 6. Sıraya bir Ünyeli çocuk koymuşlar Yavuz Selim Kıran diye… Tanıdım kendisini iyi bir çocuk, temiz bir çocuk. Allah yolunu açık etsin. Ama biz Ünye’yi yok saymadık Fazlı kardeşimi 2. Sıradan aday gösterdik.” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.