son haberler

MHP Ünye İlçe Teşkilatı Kongresi Sona Erdi

Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2017 okunma

MHP Ünye İlçe Teşkilatı Kongresi Sona Erdi
Gündem
0

Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Teşkilatı 12. olağan kongresi gerçekleşti. Kapalı zarf usulü yapılan kongrede önceki dönem atama usulüyle gelen Ayhan Ayyıldız ve yönetimi, tek listeyle girdiği seçimde güven tazeledi.

Ünye Halil Efendi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Kongrede divan başkanlığına MHP Ordu Eski Milletvekili Cemal Enginyurt, divan Başkan yardımcılığına MHP Altınordu İlçe Başkanı Osman Sildir, Divan Kâtipliğine ise Metin Kılıçarslan seçildi.

Protokol konuşmalarının ardından, kapalı usul gerçekleşen kongrede 162 üye oy kullanmış oldu.

Kongre’de MHP ilçe Başkanlığı’na Ayhan Ayyıldız, yönetimine Zekeriya Tapçı, Selami Ak, Hüseyin Başaran, İlyas Mehel, Yakup Mıdıkoğlu, Fazlı Yüksel, Ahmet Dikici, Erdoğan Çamoğlu, Ahmet Akkaya, Engin Çakır, Yusuf Uzun, Hüseyin Kemaloğlu, Mustafa Duman, Kadir Gülay, Yusuf Aksu, Hasan Dere, Hasan Dere, Reşat Yağdıran, Yaşar Keskin seçildi.

Yönetim Kurulu yedek üyeliğine, Yunus Emre Ayyıldız, Mehmet Çiçek, Ender Eyüpoğlu, Hüseyin Kartal, Bedri Kesimoğlu, Mehmet Hıroğlu, Ersin Tonyalı, Hüseyin Ateş, Hacı Demir, Murat Kocaoğlu, Mustafa Aybastı, Ayhan Çam, Aydın Çiftçi, Metin Palabıyık, Nurettin Odabaşı, Selçuk Kocaoğlu, Emrah Temiz ve Mehmet Çamoğlu seçildi.

İlk konuşmayı yapan Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız; “Yakın zaman önce aramızdan ayrılan ağabeyimiz, büyüğümüz, başkanımız, yıllarca davamıza samimiyetle hizmet etmiş Ahmet Keskin ağabeyimize, başkanımıza Allah’tan rahmet diliyor kederli ailesine sabırlar diliyorum. Türk milleti cumhuriyetinin kurulduğundan bu yana çok zor ve meşakkatli günler geçiriyor. Türkiye’de yaşanan cumhuriyetimizin ve tarihimizin en vahim olayı olan 15 Temmuz kalkışması var. Yeni 15 Temmuzlar yaşanmasın diye saygıdeğer liderimiz AKP ile birlikte 18 maddelik anayasa metnini meclisten geçirmiştir. Şimdi yapılacak olan referandum MHP’nin katkısıyla yapılmış metin Türk milletine sunulmuştur. Referandum ile ilgili çalışmaları sayın milletvekilimiz Cemal Enginyurt sizlere çok güzel bir şekilde açıklayacaktır. Ben kongremizin Türk milletine hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet diyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin 48 yıl görev yapmış, teşkilat başkanlığı yapmış, geçen ay aramızdan ayrılan Ahmet Keskin arkadaşımıza Allah’tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Siz 48 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi’ne cebinizdeki harçlıkla, eşinizden dostunuzdan ayırmadınız biz yine buradayız. Birileri Milliyetçi Hareket Partisi’ne farklı algı yaratmaya çalıştı ama sizler Türk milliyetçisi olarak Milliyetçi Hareket Partili olarak burada durdunuz ve bizleri yalnız bırakmadınız. Ama evinizde, ama kahvede ama sokakta hep Milliyetçi Hareket Partisi’ni savundunuz. 15 yıldır iktidar olan güce bile karşı durdunuz. Sizlere bu konuda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak yoğun bir sürece başlıyoruz. Nisan ayının sonuna 19 ilçe kongremizi bitirerek ondan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi’ni bitirerek 2018 Mart’ta da büyük kurultaya bütün ülkücü arkadaşlarımızla oy vermeye gideceğiz. Bu sürece giderken 7 Haziran ve 1 Kasım sürecinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli mensuplarına, aramızda olmayan binlerce arkadaşımız Milliyetçi Hareket Partisi’ne farklı algılarla saldırıya başladılar. Bizim 48 yıldır söylemlerimiz aynı, önce ülkem sonra milletim sonra partim diyen bir teşkilat ve Sayın Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli var. Önce ülkem demek ülkeyi huzura kavuşturup sonra vatandaşı için partileri denetlemektir. Türk milleti olarak milletimiz için her zaman elimizi taşın altına koyan bir ülkücü hareketiz” dedi.

Programda MHP Ordu eski Milletvekili Cemal Enginyurt, “2011 yılına kadar MHP’li olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan, kayınbaba kontenjanından Milletvekili seçilmiş, Azerbaycan mafyasıyla iş birliği yapmaktan başka özelliği olmayan, CHP ve HDP’lilerle kokteyllerde kadeh kaldıran, sosyalist barlarda türkü söyleyenler 16 Nisan’da MHP “Evet” çıkarsa MHP kapanacak diyor. O oğlan başta olmak üzere bütün Türkiye’ye ilan ediyoruz yeryüzünde tek ülkücü kaldıkça ölmez bu hareket, ölmez bu dava. Bunu bu kadar basitleştirmeye ve salya saçmaya hiç gerek yok. “Hayır’ınızı” çıkıp anlatırsınız, “Evet’i” çıkıp anlatırlar bu milletin aklı var, fikri var, bilgisi var. Tercihlerini yaparlar. MHP Genel Başkanı ve biz diyoruz ki “Hayır” verende bizim vatandaşımızdır, “Evet” diyende bizim vatandaşımızdır. Hele “Hayır” verip 10 yıl hapiste yatmış bir ülkücüyü ne vatan haini görür ne de vatan haini gösteririz. Biz diyoruz ki “Hayır” diyen hayır olamayacağı gibi “Evet” diyen kahraman olmaz. Bu demokratik bir tercihtir” dedi.

Halil Efendi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kongreye Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP İlçe Başkanları, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, Büyük Birlik Partisi Ünye İlçe Başkanı Erol Özkan, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.