son haberler

OMV’den Gençlere Staj Fırsatı

Yayınlanma Tarihi: 23 Ocak 2018 okunma

OMV’den Gençlere Staj Fırsatı
Eğitim
0

Faaliyet gösterdiği bölgedeki yerel toplumun ihtiyaçlarına uygun çözümler üreten OMV Samsun Elektrik, başarı seviyesi yüksek öğrencilere staj fırsatı sunarak, tecrübesini genç beyinlere aktarıyor.

Bölgesinde yer alan Sinop, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu’nun ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisini üretme kapasitesine sahip OMV Samsun Elektrik, eğitim ve öğretime sağladığı katkılara da hız kesmeden devam ediyor. Bölgede ve Türkiye’de eğitimin desteklenmesi hedefiyle, Samsun – Terme OMV Fen Lisesi’ni hayata geçiren OMV Samsun Elektrik, şimdi de bölgenin farklı okullarında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sunarak, onların ve ülkenin gelecek hedeflerine destek olmayı sürdürüyor. Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi ile “İşletmelerde Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesi” imzalayan OMV Samsun Elektrik, eğitim alanında verdiği desteklerle gençler için değer yaratacak projelerin altına imza atmaya devam ediyor.

Bulunduğu bölgedeki yerel toplumun ihtiyaçlarını belirleyip, buna uygun çözümler üreten OMV Samsun Elektrik, 1200 öğrenci kapasitesi ile bölgede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren okulun en başarılı öğrencilerinden oluşan 5 kişilik bir gruba, bir yıl boyunca santralde staj yapma imkânı sunuyor. 12’nci sınıf öğrencilerinden oluşan bu grup, hâlihazırda Elektrik Bakım Onarım, Metal Teknikerliği ve Yapı Tesisat bölümlerinde eğitimlerine devam ediyor. Okul öğretmenleri tarafından seçilen öğrenciler, kariyer hedefindeki ilk sırada OMV’nin yer aldığını belirtiyor. Bölgenin en büyük Meslek Liselerinden biri olan Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 7 alan ve 21 dalda eğitim veriyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.