son haberler

Ordu’nun Kahramanları Son Yolculuklarına Uğurlandı

Yayınlanma Tarihi: 18 Ocak 2018 okunma

Ordu’nun Kahramanları Son Yolculuklarına Uğurlandı
Asayiş
0

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu yapan CASA tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı memleketleri Ordu’da toprağa verildi.

Şehit askerler için ilk tören görev yerleri Eskişehir’de düzenlendi. Törenin ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Şehit askerlerin cenazesi Ordu Giresun Havalimanı’na getirildi.

Şehitlerimiz için karşılama töreni düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakihoğulları, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, şehit aileleri ve yakınları, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve askerler katıldı.

Baba Evinde Helallik Alındı
Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın cenazesi Altınordu Yaraşlı Mahallesi’ne, Şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa’nın cenazesi de Fatsa Merkez’deki baba evlerine götürüldü. Şehitler için baba evlerinde helallik alındı.

Şehit Ali Şahin Odabaşı için Altınordu Ulu camiinde cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Şehit Yüzbaşı Eskipazar’da bulunan Şehitliğe defnedildi.

Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa için Fatsa Hükümet konağı önünde cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Şehit Binbaşı Fatsa Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Aynı Uçakta şehit olan Kütahya nüfusuna kayıtlı Şehit Astsubay Ömer Kadir Arlı ise Eskişehir’de toprağa verildi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.