son haberler

Ordu’ya Millet Düzü Hayırlı Olsun

Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2017 okunma

Ordu’ya Millet Düzü Hayırlı Olsun
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz radikal bir karar alarak Ordu’nun eski şehir stadının yerinde hiçbir yapılaşmanın yapılmayacağını açıkladı.
Ordu Şehir Stadının yapım çalışmaları devam ederken şehir merkezinde bulunan eski stat yani 19 Eylül Şehir Stadyumu ise haziran ayında yıkılacak. 66 Dönüm üzerine kurulu olan stadın yerine neler yapılacağı soruları ise yanıt buldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz alanın yeşil alan olarak kalacağını otopark dahi yapılmayacağını açıkladı. Yılmaz alan ile ilgili, ” Ordu ilimiz, yeni bir açık spor alanı ve şehir parkına kavuşuyor. Şehrin tam ortasında kalan 19 Eylül Stadı’nı Haziran ayında yıkıp, 66 dönümlük alanın tamamını yeşil alan olarak hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Çocuklarımız şehrin tam ortasındaki bu dev yeşil alanda koşup oynasınlar diye, mevcut 19 Eylül Stadı’nın sadece tribünlerini yıkacağız. Ortadaki yeşil alanı ve etrafındaki koşu yolunu ise muhafaza edeceğiz.19 Eylül Stadı’nın yıkılmasıyla ortaya çıkacak, yeni şehir meydanı ve ferah yaşam merkezi üzerinde kesinlikle hiçbir yapı olmayacak. Otopark yapma fikrinden de vazgeçtik! Ordu’nun geçmişteki etkinliklerine ev sahipliği yapan Millet Düzü’nü de bu alanda canlandıracağız. Yıkılacak olan 19 Eylül Stadı’nın postane tarafına Millet Düzü’nü hatırlatacak halı saha gibi sportif alan yapacağız. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında, hem şehrimiz nefes alacak, hem de Boztepe’den bakıldığında eski anılarımızın olduğu 19 Eylül Stadı’nın zemini ve yeni meydanımız, gurur tablosu olarak karşımıza çıkacak. Ordumuza hayırlı olsun” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.