son haberler

Özyurt’un Kaleminden; ‘Cumhuriyet’le Yaşamak, Cumhuriyet’i Yaşatmak’

Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2015 okunma

Özyurt’un Kaleminden; ‘Cumhuriyet’le Yaşamak, Cumhuriyet’i Yaşatmak’
Gündem
0

Emekli Öğretmen Mehmet Özyurt’un, Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi faaliyetleri kapsamında düzenlenen seminerlerde yaptığı sunumlar ve konuşmalar ile Atatürk üzerine yazdığı yazıları “Cumhuriyet’le Yaşamak, Cumhuriyet’i Yaşamak” isimli kitapla raflardaki yerini aldı.

Emekli Öğretmen, ADD Ünye Şubesi eski Başkanlarından Mehmet Özyurt, “Cumhuriyet’le Yaşamak, Cumhuriyet’i Yaşamak” adlı ilk kitabını imzalayarak gazetemiz Ünye Kent’e hediye etti.
İlk kitabını çıkarmanın mutluluğunu yaşayan Özyurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi faaliyetleri kapsamında düzenlenen seminerlerde yaptığı sunumlar ve konuşmalar ile Atatürk üzerine yazdığı yazıları arkadaşlarının önerisi ve desteğiyle bir kitap altında topladığını söyledi.

Daha çok insana ulaşmak için çalışmaları kitaplaştırdım
Mehmet Özyurt, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak biz Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet’in yıl dönümlerinde etkinlikler düzenlerdik. O etkinlikler içersinde ben 5-6 yıl konferanslar verdim. Arkadaşlar dediler ki, ‘Bu konferansları kitaplaştıralım daha çok insana ulaşsın daha çok yararlı olur’ Bende onların bu düşüncesini doğru buldum, kabul ettim ve kitap yazmaya karar verdim. Güzel bir şey oldu ve onların yardımlarıyla konferansları kitaplaştırdık” dedi.

Özyurt’un Kaleminden; ‘Cumhuriyet’le Yaşamak, Cumhuriyet’i Yaşatmak’ 2Atatürk’ü Tam Anlamıyla Bilmiyorlar
İnsanlara Atatürk’ü anlatmak için yola çıktığını da ifade eden Mehmet Özyurt, “Atatürk’ü tanımak diye bir yazım vardı. Konferans çalışmalarıma kitabın sonunda Atatürk’le ilgili yazılarımı biraz genişletilmiş şekliyle ekledik. ‘Biz Ulus olarak Atatürk, Cumhuriyet, Devrimler’ nedir, bunlar konusunda çok bilgisiziz. Özellikle Atatürk konusunda…  Bugün Atatürk karşıtları ve Atatürk’e karşı olanların çoğu hep yalanlara inanıyorlar. Hep böyle dilden dile dolanan yalanlara inanıyorlar. Gerçekleri bilmiyorlar. Gerçekleri bilmedikleri için kolayca aldatılıyorlar. Gerçekleri bilen, Atatürk’ü yakından tanıyan, onu gerçekten anlayan insanın her zaman Atatürk ve Cumhuriyet yanlısı olması gerekir. Bunlar aynı zaman da bizim görevimiz” diye konuştu.
İlk kitabı olduğunu ve devamının henüz gelip gelmeyeceği konusunda bir fikri olmadığını söyleyen Özyurt; “İlk etapta 2 bin adet kitap basıldı. Biz insanlara daha çok ulaşmak için bunları dağıttık. Benim kitap basma gibi bir iddiam yoktu, arkadaşlarımın isteğiyle başladım. Daha sonrasında böyle bir iş ortaya koymak hoşuma gitti. İkinci bir kitapta olabilir, belli olmaz. Ben hala bunlar üzerinde çalışıyorum, boş duramıyorum” dedi.

Mehmet Özyurt’un kitabını, bütün özellikleriyle arkadaşı Aydın Çetinkaya kitabın arka kapahında anlatmış. Çetinkaya yazısında; “Kitabı, su gibi akıcı anlatımından dolayı bir solukta okuyabilirsiniz. Buu yapmayın. Hani çocukken her zaman bulamadığımız bir meyve, bir şekerli yiyecek elimize geçtiğinde hemen bitmesin diye azar azar yerdik, bu tadı uzatmak isterdik ya… iş bu kitabı öyle okuyun. Koyun başucunuza; yavaş yavaş, tadına vara vara okuyun. Şeker tadında…” ifadelerine yer vermiştir.

Mehmet Özyurt Kimdir?
1944 Fatsa doğumlu. İlkokulu köyü Sarmaşık – Ilıca’da, ortaokulu Fatsa’da, liseyi Ordu’da okudu. 1968’de Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. 1968’de göreve başladığı Ünye Lisesi’nden 1993’de emekli oldu. Mersin’de özel bir kolejde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. Emekliliğini sonuna kadar yaşamak üzere tekrar Ünye’ye döndü.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.