son haberler

Saca Mahallesinin ismi Değişti

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2016 okunma

Saca Mahallesinin ismi Değişti
Gündem
0

Ünye Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı, 12 gündem ve 3 gündem dışı maddeyle toplandı. Gündem de ise Saca Mahallesinin isminin Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirilmesi öne çıktı.

Ünye Belediyesi meclis toplantısında gündemde görüşülen maddelerin 5’si imarla ilgili olup, maddeler görüşülerek 3’ü kabul edildi, 1’i detaylı incelendikten sonra görüşülmesinin uygun olduğu kararlaştırıldı, 1 diğeri ise ertelendi.

Saca Mahallesinin ismi Değişti 2Gündemde görüşülen maddelerde yapıların zemin katında yer alan ticari işletmelerin bahçe alanlarının güneş, yağmur ve kardan koruma amaçlı üstlerinin ve etrafının açılıp kapanabilir malzemelerle çevrilebilmesi konusu görüşülerek kabul edildi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Binaların ön cephelerindeki tente ve benzeri görüntüleri şık bir görüntüye kavuşturalım istedik. İmar kirliliğine sebebiyet vermeden, güzel bir görüntüye kavuşması ile ilgili bu olguyu yasal bir zemine oturtalım diye böyle bir çalışma yürüttük” dedi.

Gündemde bir görüşülen bir maddede ise İlçemiz Saca Mahallesi isminin Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirilmesi konusu görüşülerek kabul edildi. Saca Mahallesi İsminin Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirilmesi konusu 2014 yılı Haziran ayı olağan Belediye Meclis Toplantısında görüşülerek komisyona havale edilmişti. Komisyonun çalışmaları neticesinde mahallenin isminin yunus Emre Mahallesi olarak değiştirilmesi kabul edildi. Konuyla ilgili Başkan Ahmet Çamyar, “Bilindiği üzere Yunus Emre’nin bir kabri de Ünye’de ve bununla ilgili sempozyumlar düzenleniyor, turlar geliyor. Bu mahallenin isminin bir adım daha öne çıkması ve orada olduğunun ifadesi olması açısından ki biz tünelin adının da Yunus Emre olarak değiştirilmesi ile ilgili bir Karalama ve İftiraya Belgeli Cevap 2çalışma yürütmüştük. Aynı şekilde muhtarlığın ve orada ki sakinlerinin talebi doğrultusunda bu konuyu gündeme aldık” diye konuştu.

Ünye Belediyesi’ne 1 Mühendis, 1 Avukat Alındı

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Ünye Belediyesi’ne Teknik Hizmetler Sınıfından 1 mühendis ile 1 avukatın 31 Aralık 2016 tarihine kadar istihdam edilmesi konusu görüşülerek kabul edildi. Çamyar, “Belediyemiz büyüdükçe sorumluluk sahamız büyüdükçe, bununla ilgili teknik hizmetler noktasında ihtiyaçlarımızda devam ediyor.”

Belediyede İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Kuruluyor

Ünye Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak İş Sağlığı ve Güvenliği biriminin kurulması konusu görüşülerek kabul edildi. Ünye Belediye Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulması 1 Temmuz 2016 yılından itibaren yürürlüğe giriyor. Bu doğrultuda iş yeri hekimi ve iş sağlığı uzmanını hizmet satın alma yolu ile temin edilmiş olacak.

Çatalpınar ve Korgan Belediyelerine Araç Desteği

Gündemde görüşülen 2 maddede ise, Ünye Belediyesi envanterindeki paletli ekstravatörün Çatalpınar Belediyesi’ne, yine Ünye Belediyesi envanterine kayıtlı otomobilin Korgan Belediyesi’ne devredilmesi konusu görüşülerek kabul edildi. Çamyar, “Eski araçlarımızı küçüldükçe çıkarıyoruz, sattığımızda elimize 10-15 bin lira gibi rakamlar geçeceğine küçük belediyelerimize bu tür destekler veriyoruz” dedi.

Ünye Belediyesi 2015 Yılı Bütçesi %92 Seviyesinde Gerçekleşti

Gündemde görüşülen son maddede ise 2015 yılı kesin hesabı görüşüldü. Buna göre 2015 yılı bütçesi 44 milyon 699 bin 60 lira, 2015 yılı gelir gerçekleşmesi 41 milyon 298 bin 559,90 liradır. 2015 yılı gelir gerçekleşmesi 41 milyon 242 bin 395,62 liradır. Böylelikle bütçe gerçekleşmesi yüzde 92 seviyelerinde gerçekleşmiş oldu.

Sahildeki Büfeler Tek Tip Olacak

Gündem dışı görüşülen bir maddede ise Ünye Devlet Sahil Yolu numara 24’te bulunan Çiloğlu Büfesinin 10 yıllığına kiralanması konusu görüşülerek, encümene yetki verildi. Çamyar, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Ünye’de binaların görüntüsü, şekli değişirken belediye mülklerinin şekli ve görünümü de belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda değişiyor. Devlet Sahil Yolu üzerindeki büfelerle ilgili tek tip uygulamasına gideceğiz. Bunu da büyük bir ihtimalle fındık sepeti görüntüsü olabilir. Ancak işadamımıza da buraya böyle bir yatırım yap dediğimizde, ‘Ben 3 yılda bu kadar para kazanamam’ noktasına geliyor. Bu yüzden aldığımız bu karar işadamlarımızın önünü açmış oldu. Onlar da güzel ve nitelikli binalar ortaya çıkartıyorlar. Bu anlamda Çiloğlu Büfe ve yanındaki büfeyle ilgili tek tip uygulaması gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Haznedar İş hanının önündeki büfeyi de trafikte geliş ve geçişi engellediği için kaldırıyoruz.”

ÜNBEL’i 3 Kişi Temsil Edecek

Gündem dışı görüşülen son maddede ise Ünye Belediyesi şirketi ÜNBEL’in 21 Nisan tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında tüzel kişi temsilciline seçilen Ahmet Çamyar, Şenol Arslanbey ve İbrahim Ecioğlu’nun tüzel kişi temsilciliği Ünye Belediye meclisince görüşülerek onaylandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.