son haberler

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Yayınlanma Tarihi: 27 Nisan 2015 okunma

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler
Gündem
0

Ünye Toplum Sağlık Merkezi, “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” adıyla kronik hastalıklara dikkat çekmek için Ünye sahilinde yürüyüş düzenledi.

Ünye Atatürk Parkı’ndan Çamlık mevkiine kadar gerçekleştirilen yürüyüşe; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu İl Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Çetin Gündoğdu, Ünye İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Arif Özsöz, Ünye SGK Müdürü Erdem Esentürk, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Ünye Toplum Sağlı Merkezi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Ünye İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Arif Özsöz, kronik hastalıklarının büyük nedenlerinden bir tanesinin hareketsiz yaşam olduğunu belirterek; “Fiziksel hareketsizlik, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almakla birlikte obezitenin ana nedenlerinden birisidir. Bu yüzden fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplum sağlığının korunması açısından önem arz ettiğinden, toplum tabanlı bir yaklaşım gerektirmektedir. Sağlıklı yaşamda fiziksel aktivitenin beraberinde sağlığı getirmektedir. Çağımızın hastalığı obezitenin önlenmesinde sağlıklı beslenme kadar düzenli egzersiz yapmakta önemlidir. Egzersizi planlı, programlı ve gün içerisinde belli bir kalori harcamaya yönelik olarak yapılan hareketler olarak tanımlayabiliriz. En iyi ve kolay egzersiz yürüyüştür. Günlük 45 dakika orta hızda yapılan egzersiz pek çok kronik hastalıkların oluşum riskini azaltmakla birlikte, ideal kiloya ulaşmada ya da kiloyu korumada, metabolik hızı attırmakta, stres ve depresyondan uzaklaştırma gibi pek çok faydasını sayabiliriz” dedi.

Yürüyüş amaçlarına ilişkinde bilgiler veren Özsöz; “Bu yürüyüşlerdeki amacımız personellerimizin fiziksel aktivite yapmalarını sağlamak kadar halkımızın da düzenli fiziksel aktivite yapması konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendiğini” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.