son haberler

Tabela Vergisine, Esnaf Çözümü

Yayınlanma Tarihi: 10 Haziran 2015 okunma

Tabela Vergisine, Esnaf Çözümü
Gündem
0

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte birçok konuda fiyatlara zam gelmiş ve bu durumdan tabela vergileri de nasibini almıştı. Ünye’de bir esnaf yüksek gelen vergiler nedeniyle tabelalarının üzerini beyaz bir örtüyle kapattı.

Ana caddeler için Büyükşehir tarafından yapılan metrekare fiyatları; ışıklı tabelalar için 88.08 TL, normal tabelalar için 71.57 TL, araba reklamlarında 33.03 TL ve bez afişlerde 11 TL olarak belirlenmişti. Ünye Büyük Camii altında esnaflık yapan ve daha önce 240 TL vergi ödeyen bir esnaf ise yeni fiyatlandırma ile 1.580 TL vergi gelmesinden dolayı tabelasını beyaz örtüyle kapattı.

Tabela vergisine zam geleceğini duyduklarını ifade eden esnaflar, en fazla yüzde 100 zam olabileceğini düşündüklerini ancak beklediklerinin 3 katı daha fazla fiyatla karşılaştıklarını söyleyerek, çözüm olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmet Dairesi Başkanlığına bir dilekçe yazdıklarını ve üzerini kapattıkları tabelanın fotoğrafını çekip yolladıklarını belirtti. Şu ana kadar gelen vergileri ödemekle yükümlü olduklarını da ifade eden esnaflar, bundan sonra tabela vergisinden muaf olacaklarını söylüyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.