son haberler

Tekstil İşçilerinin Maaş İsyanı

Yayınlanma Tarihi: 20 Eylül 2016 okunma

Tekstil İşçilerinin Maaş İsyanı
Gündem
0

Ünye’de 3 aydır maaşlarını alamayan ve çalıştıkları tekstil fabrikası kapanmak üzere olan işçiler emeklerinin karşılığını alabilmek için fabrikanın önünde umutsuzca bekliyor.

1Kendilerinin 8 Ağustos tarihinde izne çıktıklarını, sonrasında ise çalıştıkları fabrikanın çalışmalarını durdurduğunu ifade eden tekstil işçileri kendileri ile hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini söylediler.

3 aydır maaş alamadıklarını, bazı arkadaşlarının ise 8 bin liraya varan alacaklarının olduğunu ifade eden tekstil işçileri, yetkiler gelene kadar ve paralarını alana kadar beklemeye devam edeceklerini söylediler.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından gelişen olaylar ve FETÖ bağlantısı bulunan herkesin içeriye alınmasıyla başlayan süreç Ünye’ye de sıçradı. Yakalananların arasında bulunan iş adamlarıyla iş yapan firmalar bir bir küçülmeye giderken, bu da en çok işçilerin mağdur olmasına sebep oluyor. Ünye’de tekstil sektörünün önde firmalarından birinde işçi olarak çalışan işçiler yaklaşık 3 aydır maaş alamadıklarından yakınırken, paralarını alana kadar fabrikanın önünde eylem yapacaklarını söylediler.

“Bayram dönüşü paralarımız verilecek diye geldik, fakat paralarımızı alamadık” diyen işçiler, “Bizler mağduruz, fakat patronlar bize devamlı ileri bir tarih atıyorlar. Çalışmaya devam edin diyorlar, fakat önceki maaşlarımızı alamadık şimdi çalıştığımız maaşı nasıl alacağız” diye sitem ediyorlar.

2Fabrika çalışanlarından Fatma Çam; “3 ay boyunca sigortamı yapmadılar. Bu süre zarfı içinde de aldığım sadece 300 lira. Bize söylenen 20 gün sonra 1 ay sonra verilecek diye diye 3 ay oldu. Halen daha yok. Geldiğimizde bizle birlikte diğer firmada çalışan parasını alır, çalışmayan bir şekilde ne zaman verilirse o zaman alır deniliyor. Büyük patron 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı içeri alınmış, bu sebepten dolayı maaşlar yatmıyor dediler. Ama burada 5 tane patron var, bizle hiçbir şekilde ilgilenen yok. Bizimle şuan müdür ilgileniyor. Bize dedikleri halen çalışın. Biz burada toplam 150 kişi çalışıyorduk. Arkadaşlarımızın bir kısmı dönem dönem aldılar, ama çoğunun 8 bin liraya kadar varan alacağı var. Bugün okulun ilk günü ben çoluk çocuğumun yanında değilim. Hakkımı aramaya diye geldim ‘şov yapıyorsun’ deniliyor. Ben şov yapmıyorum, buradan da gitmiyorum. Ben gece 11’lere kadar mesaiye kaldım. Sigortama baktırmaya gittim sigortam yok. Geç gelmişsindir, devamsızlık yapmışsındır diyorlar. Ama her gün buradaydım, gece 11’de gidip sabah 6.30’ta işe geldim. Bizimle görüşmeye gelen bir yetkili olana kadar burada bekleyeceğiz ve hakkımızı almadan gitmeyeceğiz.”

Fabrika çalışanlarından Selma Çırpı ise; “8 Ağustos tarihinde biz fındık iznine çıktık, 24 Ağustos tarihi itibariyle de mesaiye başladık. Paralar yatacak dediler yatırmadılar. Ben 1 yıldır burada çalışıyorum, haklarımızı vermediler. Kaç defa vereceğiz dediler, yalan söylediler, vermediler. Biz hakkımızı arıyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.