son haberler

Triatlon Bitti, Kim Ne Söyledi?

Yayınlanma Tarihi: 21 Ağustos 2017 okunma

Triatlon Bitti, Kim Ne Söyledi?
Gündem
0

www.unyetv.net / DETAY HABER

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi organizasyonu ile Ünye ilk kez triatlona ev sahipliği yaptı. Pazar günü sabah başlayan yarışma akşama kadar devam ederken dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle heyecan sona erdi.

Peki Neler Yaşandı?

Ünye 1. Yunus Emre Triatlonu il dışından gelen 147 sporcu ile gerçekleştirildi. Bir gün öncesinden ilçeye gelen sporcular önce kayıt oldular ve sonra Ünye’yi tanıma fırsatı buldular. Kayıt sırasında yaşanan bir olay yarışma sonrasında yapılan ödül törenine yansıdı. Sporcu grupları arasında bir sporcunun yaşının küçük olması nedeniyle yarışmaya alınmaması grup sorumlusunu isyan ettirirken organize komitesi de kuralların federasyon tarafından belirlendiğini açıklamasına rağmen grup sorumlusu ödülünü ‘istifa etmek bir onurdur’ yazılı tişörtü giyerek federasyon başkanını istifaya çağırdı.

Ödül Törenine Anlamlı Bayrak

Sporculardan bazıları ödül almak için sahneye ellerindeki Atatürk resimli Türk Bayrakları ile çıkarken töreni izleyenlerden alkış aldı. Yarışmanın en yaşlı sporcusu olan Artvinli Muzaffer Şahin ise hemşerisi olan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in adının yazılı olduğu forma ile 2.lik kürsüsünde yer aldı. Şahin ödülü aldıktan sonra formayı Ünye Kaymakamı Hemşerisi Ümit Hüseyin Güney’e takdim etti.

Milli Sporcu da Yarışmayı İzledi

Yarışmaya davet edilenler arasında Milli Triatlet Bahar Saygılı da vardı. Gözlemci olarak Ünye’ye gelen Saygılı kendi yetiştirdiği sporcuları da Ünye’deki Triatlonda yarıştırdı. Saygılı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada “dünyanın bir çok yerinde yarıştım buradaki parkur hiçbir yerde yok. Önümüzdeki yıl yapılırsa ben de yarışırım” dedi.

Ünyeli Sporcu Sprintte Yarıştı ve Ödül aldı

Bisiklet sürmek, yüzmek gibi sporlarla yakından ilgilenen ve 4 yıldır profesyonel bisiklet süren Ünyeli Azmi Cındık (40) da yarışmada bireysel olarak sprint’te yer aldı. Cındık 2. olduğu yarışmayı Ünyetv.net’e değerlendirirken “bu organizasyon çok iyi oldu. Kendimizi denemiş olduk bu yıl. Tekrarlanacağı söyleniyor, seneye daha iyi hazırlanırız. Ben diğer illerdeki triatlonlara hiç katılmadım. Ünye’de yapılacağını duyduğum andan itibaren hazırlandım. Bu benim için de ilk oldu. Zaten yüzme biliyoruz, bisiklet sürüyoruz ve koşuda da kendimize güveniyoruz. Bu nedenle ben de yarışmak istedim. Organizasyon da güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ünyeli Grup 2. Oldu

Ünye 1. Yunus Emre Triatlonu’nda ter dökenler arasında Ünyeli bir grup da yer aldı. Ünye Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Muharrem Kılıçarslan koçluğunda yarışan grup olimpik branşta takım olarak 2. oldu. Kılıçarslan adına Yalı Triatlon Ünye dediği grubu ve yarışmayı şu sözlerle değerlendirdi: “biz de bu yarışmada yer almak istedik. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişare sonucunda çalıştık. Verdiğimiz mücadele sonucunda triatlon 2.si olduk. Bu bizi de sevindirdi. Yüzücümüz Mustafa Şimşek 1500 metrede mücadele etti, Bisiklette öğrencim Baran Koca yer aldı, bu öğrencimiz Çanakkale’de yapılan müsabakalarda Türkiye 2.’si oldu, Koşuda ise Ünye’de uzun yıllardır görev yapan ve Türkiye eski şampiyonlarından milli atletimiz Volkan Koca yer aldı. Triatlonun yapılacağını duyan öğrencilerimiz bizi teşvik etti ve katıldık. Ünye’de bu yarışma gelenekselleşirse emin olun biz her sene katılırız” dedi.

Ünye’ye ve Parkura Hayran Kaldılar

Yarışmaya İstanbul’dan katılan ve 55-59 yaş grubunda yarışan Bünyamin Kılıçarslan Ünye’ye ilk defa geldiğini ifade ederek, ” zevkli bir yarışma oldu. Çok güzel bir parkuru var Ünye’nin. Halkı da çok güzel karşıladı bizi. Bazı yarışlarda açıkcası küfür yediğimiz de oldu ama Ünye bağrına bastı bizi. bizi güzel ağırladılar. Güzel intibalarla Ünye’den ayrılıyoruz. Yüzme, bisiklet ve koşu parkurları çok güzel” diyerek önümüzdeki yıl yine olursa geleceğini kaydetti.

Artvin Arhavi’den yarışmaya katılan ve yarışmanın en yaşlısı unvanına sahip olan Muzaffer Şahin (67) 44 yıldır yarışmalara katılarak çeşitli dereceler elde ettiğini ifade ederken, “yüzme, bisiklet ve koşu da var ama asıl branşım maraton koşmak. Bu yarışma katıldığım triatlon anlamında 3. yarışma oldu. Bir çok yarışmada madalyalarım var. En son 300’e kadar saydım. Artık saymayı bıraktım. Ünye güzel bir memleket. Kaymakamınız da bizim hemşerimiz. Parkur çok güzel, insanlar mükemmel, organize edenler mükemmel. Gelecek sene sağ olursak yine burada olacağız” dedi.

Fethiyeli Demir Adam lakaplı Fikret Akay (62), ise doğuştan sporcu olduğunu ifade ederek, “küçük yaştan itibaren spor yapıyorum. Bütün spor dallarını yaptım. Çeşitli derecelerimiz oldu. İnsanlara sağlık aşılarken sağlıklı Türkiye kuracağım hedeflerim var. Buradaki parkur çok güzel sosyal hesabımdan da paylaştım zaten” dedi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.