son haberler

Türkiye’de Yaşayan Gürcüler Üzerine Araştırma Yapıyorlar

Yayınlanma Tarihi: 25 Ağustos 2016 okunma

Türkiye’de Yaşayan Gürcüler Üzerine Araştırma Yapıyorlar
Gündem
0

Batum Devlet Üniversitesi’nden profesörler, Türkiye’de yaşayan Gürcülerin yaşam tarzlarını, geldiği aşamayı, dününü ve bugününü, dillerinde son durumu araştırmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde Türkiye’de Yaşayan Gürcüler Üzerine Araştırma Yapıyorlar 3inceleme yapıyor.

Batum Devlet Üniversitesi’nden akademisyenlerden oluşan ekip 5 yıl önce başlattıkları çalışmalarına Karadeniz Bölgesi’nde devam ediyorlar.

5 yıl önce Ünye’de birçok Gürcü köyünü ziyaret ettiklerini belirten heyet, bu yıl Amasya ağırlıklı çalışma yaptıklarını belirttiler.

Ünye’de Acara Dostluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden ve çalışmaları hakkında bilgi veren heyet, “Acara özerk Türkiye’de Yaşayan Gürcüler Üzerine Araştırma Yapıyorlar 2bölgesi devleti tarafından desteklenen bir projemiz var. Bu proje 5 yıl önce başlamıştı. Özellikle tatillerde fırsat buldukça Türkiye’ye gelerek 1893 harbinde Türkiye’ye göç eden gürcülerin köylerini, yaşam biçimlerini, örf ve adet, geleneklerini araştırmak ve tanışmak üzere 5. Kez Türkiye’ye geliyoruz. Ünye’de de birçok Gürcü köyünü gezmiştik. Maşallah Ünye’de çok gürcü köyü var. Burada bir gürcü derneğinin olmasından da çok memnun olduk” dedi.

Akademisyenlerden oluşan ekip bölgede Gürcülerin yaşadığı köyleri, Gürcü ve Türkler arasındaki kardeşliğin boyutunu inceleyip, hem rapor hazırlıyorlar, hem de belgesel çekiyorlar.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.