son haberler

ÜNÇEK’ten Ödül Töreni

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2016 okunma

ÜNÇEK’ten Ödül Töreni
Gündem
0

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK), Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-4 kapsamında “Hadis Bilgi Yarışması” konulu ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenledi.

ÜNYE-Son Peygamber Platformu ve Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Türkiye genelinde 6 kategoride gerçekleştirilen, ilçemizde ise proje ortağı olarak ÜNÇEK organizasyonuyla 03 Nisan 2016 Pazar günü on beş farklı sınav merkezinde düzenlenen Hadis Bilgi Yarışmasının Ödül Töreni, Ünye Halil Efendi Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.

ÜNÇEK’ten Ödül Töreni 2Türkiye genelinde yaklaşık 360 bin kişinin yarışmaya müracaat ettiğini belirten ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici, yarışma organizasyonunun herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını; geçen yıllarda da İslam ilmihali, Kuran-ı Kerim Meali ve Son Peygamberin (s.a.s) Hayatı Bilgi yarışmalarının yapıldığını hatırlattı. Başkan Dikici açıklamasının devamında; “Hayatımızda, kendinizi genç ya da ihtiyar, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, suni mazeretler üretmeden her gün, her an eğitin ve sürekli geliştirin”  parolasının hâkim olması  için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunlardan biri de Hadis Bilgi Yarışmasıdır. Bu vesileyle yarışmanın ödül gecesinde değerli dostlarımızı aramızda görmekten son derece mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkan Yardımcısı İshak Sarı, “Yarışma 14 yaş altı A kategorisinde, 14-19 yaş arası B kategorisinde, 19 yaş üstü C kategorisinde, Din Görevlileri D kategorisinde, Online katılımcılar E kategorisinde ve İngilizce olarak katılmak isteyenler de F kategorisinde yapıldı. Yarışma, 03 Nisan 2016 Pazar günü saat 10.00’da Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerindeki on dört sınav merkezinde ve Ünye Cezaevinde, 112 salonda, 120 gözetmen eşliğinde ve tek oturum halinde gerçekleştirildi. Derneğimizin (ÜNÇEK) öncülüğünde düzenlenen yarışmada, katılımcıların Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifleri konusunda bilgileri ölçüldü” dedi.

Son Peygamber Platformu Ünye Temsilcisi ve ÜNÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karayalman, yarışmada Peygamber Efendimizin hadislerini sahih kaynaklardan okumak, O’nu ve sözlerini doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O’nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması hedeflendiği “Hadis” konulu yarışma; “Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın “Riyazü’s Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” kitabından, hem okullarda hem de online olarak internet ortamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Gür; yarışmanın ödüllü bir yarışma olduğunu A, B ve C kategorilerinde dereceye giren birincilerin her birine 1000’er TL, ikincilere 750’şer TL, üçüncülere

Yarışma sonucuna göre derece listesi şu şekilde oluştu:

A Kategorisi (14 yaş altı)

   Derece

Sırası

Adı Soyadı Okuduğu Okul PUAN Türkiye Sıralaması
1 Yunus Emre Çubuk Çaybaşı / Kapılı İlkokulu 100 15
2 Bedirhan Kayış Ünye / İmam-Hatip Ortaokulu 97,223 127
3 ZeynepAçıkgöz Ünye / İmam-Hatip Ortaokulu 95,18 320
         

B Kategorisi (14-19 yaş arası)

Derece

Sırası

Adı Soyadı Okuduğu Okul PUAN Türkiye Sıralaması
1 Tuğba Aytekin Ünye / Çakırtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 91,149 894
2 İfaket İrem Sarıgül Terme / Kozluk Fen Lisesi 91,028 906
3 Serpil Aydoğdu Çaybaşı / İlküvez Çok Programlı Anadolu Lisesi 90,704 954

 

C Kategorisi (19 yaş üzeri)

Derece

Sırası

Adı Soyadı PUAN Türkiye Sıralaması
1 Reha Enginar 95,882 533
2 Zeki Gün 94,281 785
3 Süleyman Yılmaz 94,167 803

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.