son haberler

Ünye Fatsa Bir Oluyor

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2017 okunma

Ünye Fatsa Bir Oluyor
Gündem
0

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

Senelerdir dinlediğimiz ve türkülere konu olan “Ünye’de Fatsa bir Oldu” sözlerinin gerçeğe dönüşmesi için “Dostluk Sarayı” yapılması gündemde.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ile gerçekleştirilmek istenen, Ünye Kaymakamlığı, Fatsa Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi ve Fatsa Belediyesi’nin de desteklediği “Dostluk Sarayı” projesiyle Ünye ve Fatsa Adliyelerinin birleştirilmesi öngörülüyor.

Adliye Saraylarında artan yoğunluk, mevcut binaların yetersizliği, ek bina kullanımı ve tasarruf yapma düşüncesiyle başlatılan yeni adliye sarayı fikri daha da ilerletilerek, iki ilçe adliyesini tek çatı altında birleştirilmesi düşüncesiyle devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalar yürütülürken, Ünye M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna ait olan ve yine cezaevi yanında bulunan 10 dönümlük arazide mutabık kalındığı öğrenildi. Bunun yanı sıra yeni istimlak çalışmalarının yapılacağı ifade edilirken, Ünye Belediyesi İmar İşleri tarafından Dostluk Sarayı yerinin imara işlendiği edinilen bilgiler arasında.

Yapılacak olan Dostluk sarayıyla birlikte her iki ilçede adli işlerin tek elden yürütüleceği, hükümlülerin adliyeye götürülmesinde ki transfer masraflarından tasarruf edileceği, personel tasarrufu olacağı, adli işlemlerde ki aksaklıkların önüne geçileceği ve mevcut adliye yerlerinin farklı şekillerde değerlendirileceği ifade ediliyor. Ayrıca mahkeme süreçleri devam eden veya hükmü kesinleşmiş olan zanlıların Ünye Cezaevine nakli daha kolay ve hızlı olmuş olacak.

Siyasilerden Destek Bekleniyor

İki ilçe tarafından ortak yürütülen ve yine iki ilçenin yakınlaşması konusunda önem verilen proje için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, hayata geçirilmesi konusunda siyasi kanattan destek bekleniyor. Önümüzde ki günlerde ne gibi gelişmeler olacağı ise merak konusu.

Ulaşım Nasıl Olacak?

Öte yandan yapılması düşünülen adliye sarayının Ünye ve Fatsa’nın arasında olması ve her iki ilçe merkezine de uzak olması akıllara vatandaşların ve adliye çalışanlarının adliyeye ulaşımının nasıl olacağı sorusunu getirdi.

Proje Ne Zaman Hayata Geçecek?

Dostluk Sarayı’nın ne zaman hayata geçeceği ise şuan netlik kazanmazken, projenin tarafları adliye binasının yapılmasının uzun vadede mi yoksa kısa vadede mi düşündüğü konusunda bir bilgi verilmedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.