son haberler

Ünye’de 25.197 Öğrenci Dersbaşı Yapacak

Yayınlanma Tarihi: 9 Eylül 2017 okunma

Ünye’de 25.197 Öğrenci Dersbaşı Yapacak
Eğitim
0

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı öncesi Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal bir açıklama yaptı.

Ünye’de dersbaşı yapacak öğrencilere ilişkin uysal şu bilgileri verdi: “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü 2061 Okul Öncesi, 7070 İlkokul, 7744 Ortaokul ve 8322 Ortaöğretim (Lise) olmak üzere toplam 25.197 öğrencimiz için ders zili çalarak başlayacak olup, “Uyum Programı” kapsamında 2061 Okul Öncesi, 1876 İlkokul 1.sınıf ve 1973 Ortaokul 5.sınıf öğrencileri olmak üzere toplam 5910 öğrencimiz için ise okul zili bir hafta önceden 11 Eylül 2017 Pazartesi günü çalacaktır”.

Müdür Uysal okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfların uyum süresi kapsamında 1 hafta erken ders başı yapacağını hatırlatarak “Okula yeni başlayacak olan çocuklarımızın;  okula, çevreye, arkadaşlarına ve öğretmenlerine daha kısa sürede alışmasını, öğrencilerimizin  karşılaşabilecekleri problemlerin en aza indirilmesini  sağlayacak olan bu bir haftalık süreçte velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz eşgüdüm içinde uyum çalışmalarını  sürdüreceklerdir. Çocuklarımızın eğitim öğretim sürecine  hazırlanmasında  gelişim özellikleri ve hazır bulunuşçuluk düzeyleri  göz önünde bulundurularak, bireysel farklılıklar dikkate alınarak onların en iyi şekilde kendilerini ifade edebilecekleri,  kendilerini okula ait ve değerli hissedecekleri bir sürece hazırlamak için çalışmaktayız” dedi.

Müdür Uysal velilere de seslenerek “Bireyin kendi yaşantısı yoluyla nispeten kalıcı izli istendik davranış değişikliği meydana getirme süreci olan eğitim kolektif bir çalışmayı gerektirmektedir. Bu süreçte velilerimizin, öğretmenlerimizin ve çocuğun eğitimin sürecine dahil olan tüm paydaşların birlikte eğitimsel hedefler doğrultusunda çalışmalar yapmak durumundadır. 2017-2018 Eğitim Öğretim  yılının huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını dilerim” dedi.

de uyum çalışmalarını  sürdüreceklerdir.

Çocuklarımızın eğitim öğretim sürecine  hazırlanmasında  gelişim özellikleri ve hazırbulunuşçuluk düzeyleri  gözönünde bulundurularak, bireysel farklılıklar dikkate alınarak onların en iyi şekilde kendilerini ifade edebilecekleri,  kendinlerini okula ait ve değerli hissedecekleri bir sürece hazırlamak için çalışmaktayız.

“Bireyin kendi yaşantısı yoluyla nispeten kalıcı izli istendik davranış değişikliği meydana getirme süreci” olan eğitim kollektif bir çalışmayı gerektirmektedir. Bu süreçte velilerimizin, öğretmenlerimizin ve çocuğun eğitimin sürecine dahil olan tüm paydaşların birlikte eğitimsel hedefler doğrultusunda çalışmalar yapmak durumundadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim  yılının huzurlu ve başarılı bir yıl olması dileklerimle…

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.