son haberler

Ünye’de Bilim Şenliği Başladı

Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim 2021 okunma

Ünye’de Bilim Şenliği Başladı
Gündem
0

Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kadılar Şehir Bilimle Şenleniyor” projesi kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Bilim Şenliği düzenlenen törenle başladı. 4007 TÜBİTAK programına  Sınıf Öğretmenleri Nurullah Kereci ve Ferdi Aygün tarafından yazılan proje kabul görürken Türkiye genelinde 7.si Ordu’da ise ilk kez bilim şenliği gerçekleştirildi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’na kurulan stantlarda robotik kodlamadan akıl ve zeka oyunlarına kadar 117 atölye, 54 farklı etkinliğin yapılacağı 3 günlük şenliğin açılış töreni protokolün katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende halk oyunları gösterisi yer aldı.

 

Tokgöz “Öğrencilerimizin 54 Adet Farklı Atölyede, 117 Etkinlikle Bilim ve Teknolojiyle İç İçe Olmalarını Hedefliyoruz”

Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz yaparken Ünye’de ve Ordu’da ilk kez düzenlenen etkinlik hakkında şu bilgileri verdi; “Bilim şenlikleri, genç beyinlerin bilimin önemini ve bir çok teorik bilginin gerçek yaşamda işleyişini fark etmelerini sağlar. Onları düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik eder. Aynı zamanda öğrencilerimize farklı konularda gözlem ve uygulamalarla disiplinler arası bir bakış açısı kazandırarak bilim insanı olma yolunda olumlu yönde gelişmelerine katkı sağlar.

Bizlerde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu bilinçle TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programına başvurumuzu yaptık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına Ünye Öğretmenevi Müdür Yardımcımız Nurullah Kereci ve özel bir öğretmenimiz Ferda Aygün tarafından yazılan Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor isimli TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği projemiz TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenmeye değer bulunan 53 projeden biri olmuştur. Bizlere bu anlamlı gururu yaşatan tüm proje ekibimize teşekkür ediyorum.

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonunda belirttiği gibi yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesinden hareketle burada öğrencilerimizin 54 adet farklı atölyede gerçekleştirecek oldukları 117 etkinlikle bilim ve teknoloji ile iç içe olmalarını hedefliyoruz. Atölyelerimizde ilimiz genelinden gelen öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerle keyifli zaman geçirecekler. Ayrıca öğretmenlerimiz için çeşitli söyleşiler gerçekleşecekler. Ziyaretimize gelen misafirlerimizde atölyelerimizden faydalanacaklar. Amacımız 3 günlük bilim şenliği süresini ilimiz ve ilçemiz adına hep birlikte dolu dolu geçirmek.”

Tavlı “Bu Proje Öğrencilerimize Önemli Katkı Sunacak”

Ünye Belediyesi olarak şenliği desteleyen kurumlar arasında yer aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor etkinliğini yaparak çok kıymetli gençlerimizin, geleceğimiz olan evlatlarımızın yetişimine, zihinlerinin açılmasına, tecrübelerine katkı sunmak ve yeteneklerinin ortaya çıkmaları adına böyle bir projenin hayata geçmesi noktasında bizlerle birlikte destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Işık, “Bilim Şenliği Gençlerimizin Zihinlerinde Yeni Kapılar Açacaktır”

Bilimin önemine dikkat çeken Kaymakam Ayhan Işık yaptığı konuşmada, “İlçemizde ilk defa düzenlenen bilim şenliğinin açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunan bu değerli etkinliğin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilim Şenliği Gençlerimizin zihinlerinde yeni kapılar açacaktır. Gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin temelinde bilim yatmaktadır. Gelecekteki hedeflerimize ulaşabilmemiz için bilime daha fazla önem vermemiz, günlük hayatın içine daha fazla dahil etmemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından stanların açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Protokol üyeleri daha sonra stantları tek tek ziyaret ederek sorumlu öğretmenlerden bilgiler aldı.  Akıl ve zeka oyunlarının yanı sıra robotik kodlama, arttırılmış gerçeklik, planetaryum, stem uygulamaları, güneş ve gökyüzü gözlemleri de şenlik kapsamında öğrencilere sunuldu. 3 gün sürecek şenlik 9 Ekim Cumartesi akşamı sona erecek.

Şenlik kapsamında Ünye’ye farklı illerden öğretmenler de gelerek bilim üzerine yaptıkları projeleri tanıttı. Ayrıca, İstikbal Göklerdedir etkinliği kapsamında roket denemesi de Cumhuriyet Meydanı’nda protokolün huzurunda yapıldı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.