son haberler

Ünye’de Gebeler Okullu Oldu

Yayınlanma Tarihi: 24 Ocak 2018 okunma

Ünye’de Gebeler Okullu Oldu
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesi anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek amacıyla hazırladığı Gebe Okulu düzenlenen törenle açıldı.

Hamileliğin 12. Haftasından itibaren başlayan gebe okulu doğuma kadar anne ve babalara anne-bebek hemşireleri, ebeler, kadın doğum uzmanları ve psikolog ve diyetisyen tarafından sürekli olarak verilerek, anne adaylarına egzersiz yapılacak.

Açılışta Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Güray Yılmaz,”Gebelerin doğum korkularını önlemek, normal doğuma teşvik etmek, doğumdan sonra çocuk bakımı ile ilgili tamamen profesyonel ekiplerce bilgilendirmek amacıyla Gebe okulumuzu hizmete açıyoruz.Gebe Okulu Sağlık Bakanlığımızın yeni bir projesi. Burada hem doğum korkularından anne adaylarını koruyacağız. Anne adaylarının bebeklerinin doğumu itibariyle bakımları ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. Anneleri bilgilendirmek amacıyla Gebe okulumuzu açtık” dedi.

Anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Güray Yılmaz, “Hastanemizde ilk olarak normal doğuma yönlendirmek için keyifli doğum odalarını açtık. Doğum yapacak tüm hastalımız  tek kişilik odalarda keyifli doğum odalarında doğumlarını gerçekleştirecekler. Doğumla ilgili hem normal doğumu  hem de sezaryen  hakkında ki ülkemizde yüksek bir sezaryen doğumu var. Bunun azaltılmasını hedefleyerek, normal doğumu teşvik etmek amacıyla ebe arkadaşlarımız, uzman doktorlarımız burada hep birlikte bir çalışma yürütecekler” dedi.

Gebeliğin 12. Haftasından itibaren tüm anne adaylarını Gebe okuluna belediklerini ifade eden Bakhekim Yılmaz, “Gebe okulunda çalışacak olan arkadaşlarıma, doğum servisinde çalışan arkadaşlarıma, uzman arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gebe okulunun açılmasında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüzde büyük rol aldı. Onlara da teşekkür ediyorum. Hastalarımız Gebelikle ilgili yaşayabilecekleri bütün problemlerinde gebe okulunda çalışan ebe arkadaşlarımız var. 7 gün 24 saat onlara yardımcı olacaklar. Bütün gebelerimizi 12. Haftalıktan itibaren okulumuza bekliyoruz” dedi.

Kendilerinin aynı zamanda doğum koçluğu olduğunu ifade eden Güray Yılmaz, Bizim amacımız aynı zamanda doğum koçluğu da yapmak. Bilindiği üzere gebeler doğumlarda kendilerini yalnız hissetmemeleri için devamlı takip eden ebeleri olabiliyor. Doğuma yardımcı personelimiz olabiliyor. Yani arkadaşımızdan yoğun bir performans da bekliyoruz. Bu hizmet bölgemizde ilk olarak başlayan bir hizmet” dedi.

Türk Askerine Zeytin Dalı Harekâtında Başarılar Diledi

Başhekim Yılmaz ayrıca Türk Askeri’nin Afrin operasyonuna da değinerek, “biliyorsunuz şuan için ülkemizin güney sınırlarında Türk ordumuz kahramanca görev yapmakta. Ordumuza bu zeytin dalı operasyonunda  kahraman ordumuza ben başarılar diliyorum. Allah hepsinin yolunu açık etsin, sağlıkla hepsi ailelerine kavuşsunlar. Sonuçta milletimizin ve Türkiye’nin, huzuru için yapılan bu operasyonda Allah yardımlarını yanlarında bulundursun Türk ordumuzun. Çünkü artık birlik ve beraberlik olma zamanı, bu yapılan operasyon kendi ülkemizin hem özgürlüğü açısından hem de dış güçlere karşı verilmiş olan bir reaksiyonumuz. Burada hem Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarında daha rahat yaşayabilmeleri için böyle bir operasyon yapılıyor” dedi.

Türk Hemşireler Derneği Ordu Şube Başkanı Nigar Bağdatlıoğlu ise, “Dünya’da sezaryen oranının yüksek olduğu bir ortamda bu hareketi ile Ünye Devlet Hastanesi Gebe Okulu uygulaması ile büyük bir adım atmış oldu ifadesini kullanarak Ünye Devlet Hastanesinin bu tür çalışmalarında her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.