son haberler

Ünye’de KPSS Kursu Başladı

Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2017 okunma

Ünye’de KPSS Kursu Başladı
Eğitim
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek adaylar için kurs açıldı.

Daha önce ön başvuru yapan adaylar için 7 şube açılarak 250’e yakın kursiyerin eğitim öğretim görmesi sağlandı. Ünye Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’ne gelen kursiyerler hafta içi her akşam ders görüyor. KPSS Kursları kapsamında, ortaöğretim mezunları, önlisans mezunları ve lisans mezunları ayrı ayrı sınıflarda genç ve dinamik öğretmenler tarafından sınava hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre 1 Eylül’de başlayan 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilk defa Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açan ya da açmak isteyen kadrolu ve kadrosuz öğretmen ve usta öğreticiler oryantasyon eğitimi aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından zorunlu hale getirilen bu uygulama ile Ünye’de yaklaşık 300 kişi eğitimden geçti.

220 Kursta 4 Bin Kursiyer

Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bu güne kadar çeşitli branşlarda  yaklaşık 220 kurs açılırken bunlardan yaklaşık 4 bine yakın kursiyerin faydalandığı öğrenildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bu kursların açılması için bazı kurumlarla ortak çalışma yürüttü. Müdürlüğün başta Ordu Büyükşehir Belediyesi (ORMEK) olmak üzere ilçede bulunan eğitim kurumları, fakültenin yüksekokulu, kız öğrenci yurdu, Miray Bakım Merkezi, Sabancı Çocuk Evleri gibi kurumlarla işbirliği yaptığı öğrenildi.

Halk Eğitim Üniversite Sınavına Hazırlıyor

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün faaliyet programı kapsamında hizmet verdiği bir diğer kurs programı ise üniversiteye gidecek adalara yönelik oldu. Destekleme ve Yetiştirme  Kursu (DYK) adı altında liseden mezun olmuş ya da olacak Üniversite adayları için yine Ünye Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’nde 8 sınıfta kursiyerler sınava hazırlanıyor. Bu kursa ise 2 sayısal, 2 sözel ve 4 eşit ağırlık olmak üzere 8 sınıf ayrılmış durumda.

Öte yandan geçtiğimiz yıl 89 öğrenciyi LYS sınavına hazırlayan Halk Eğitim Merkezi’nin 62 öğrencinin çeşitli üniversitelere girmesini sağladığı öğrenildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.