son haberler

Ünye’de Tatlı Bir İlk!

Yayınlanma Tarihi: 8 Şubat 2018 okunma

Ünye’de Tatlı Bir İlk!
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

3 Ticaret Odası’nın ortak projesi olan İş’de Kadın Projesi Ünye’de hayat buldu. Proje kapsamında eğitim alan Ünyeli Girişimci Demet Topçu Helvacı butik çikolata dükkanı açtı.

Ünye, Fatsa ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odalarının ortak çalışması olan İş’de Kadın projesi Ünye’de hayata geçti. Ünye, Fatsa ve Ordu’dan 60 kadının eğitim aldığı projeye katılan genç Girişimci Demet Topçu Helvacı butik çikolata işyerini açarak imalata başladı. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında sonra eren eğitimlerin ardından Ar-Ge çalışması yapan, bu konuda hem yurt içinde hem de yurt dışında araştırmalar yapan  Helvacı Atatürk Mahallesi’nde kurduğu işletmesiyle butik çikolata imal ediyor.

Tadı ve kokusu fabrikasyon çikolatalardan farklı olan butik çikolata damak tadına düşkün çikolata sevenlere kapılarını açtı. İşletmeci ve aynı zamanda imalatçı Demet Topçu Helvacı proje aşamasını Ünye Haber’e şöyle değerlendirdi; “özel sektörün çeşitli kademelerinde görev yaptım. Daha sonra bu projeyi duyduğumda Ünye’de bir eksiklik olduğunu öğrendim. Önce eğitimlerimizi aldık. 4 farklı konuda eğitim aldım. Ünye’den bu proje dahil olan 7 kadından biriyim. Tabi eğitimlerin boşa gitmemesi için kendi işimin patronu olmayı istedim. Yaptığım araştırmalar sonucunda işyerimi açtım. Bu konuda eşimin de desteğini almak bana daha da azim verdi” dedi.

İşyerinin 14 Şubat 2018 Çarşamba günü resmi açılışının yapılacağını ifade eden Helvacı “şimdi açılış için hazırlanıyoruz. Davetiyelerimizi dağıtmaya başladık. Bu işletmenin Ünye’de tek olduğu gibi açılışının da özel olmasını istedim ve 14 Şubat Sevgililer Günü’ne planladık. Saat 14.00’da açılışımızı gerçekleştireceğiz. Açılışa özel çikolata imalatlarımız da olacak” dedi.

Bu Çikolatanın Farkı Ne?

Butik çikolatanın diğer çikolatalara göre farklı olduğunun altını çizen Girişimci Demet Topçu Helvacı, “biz öncelikle makine kullanmadan imalatımızı yapıyoruz. Çikolatalarda su kesinlikle kullanılmıyor. Zaten su çikolatanın hem şeklini hem de tadını bozuyor. Biz ham madde olan kakao ve kakao yağını çikolatanın kalbi olarak anılan Belçika’dan getirtiyoruz. Bu nedenle tadı diğer çikolatalardan farklı. Bunu ilk tadan herkes dile getiriyor” diye konuştu.

İsteğe Göre Özel Üretim İmkanı

Butik çikolatalarda seri imalata göre avantajların da olduğunu ifade eden Helvacı,”müşterilerimiz klasik çikolatalardan farklı istediği şekilde çikolata imalatı yapabiliyoruz. Standart kalıplarımız da mevcut. Bir gün öncesinden verilen siparişler bir gün sonra teslim alınabiliyor. İster gram gram isterse kilo işi satın alabiliyor müşterilerimiz. Tabi burada özel gün ve gecelerde, evlilik tekliflerinde, yıldönümlerinde, doğum günlerinde isteğe göre özel ambalajlarda üretim yapabiliyoruz. Fiyata gelince fabrikasyon çikolatalarla fiyatı aynı tuttuk. Yurt dışından ham maddeyi almamıza rağmen kar marjını az tutarak müşterilerimizin lehinde fiyat belirledik” diye konuştu.

İşletme Kosgeb Destekli

İşletmeyi Kosgeb destekli açtığını da ifade eden Girişimci Demet Topçu Helvacı, “kosgeb başvurularımızı yaptık. Ancak önce biz işi yapıp faturalandırdıktan sonra onlar ödeme yaptıkları için beklemedeyiz. Devletimizin biz girişimcilere sağladığı imkandan yararlanmak güzel diye düşünüyorum” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.