son haberler

Yıkım Başlıyor

Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2015 okunma

Yıkım Başlıyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kültür Sarayı ile Belediye Sineması’nın da yer aldığı iş hanı yıkım için boşaltılıyor. Tahliyelerin hızlandırılması için işyerlerinin elektrik ve suları kesilirken, taşınmak için yeni yer bulamayan esnaflar karar kara düşünüyor.

Yıkım Başlıyor 1Ünye Belediyesi, yeni iş merkezi yapmak üzere kültür sarayı ve belediye sinemasının da bulunduğu iş hanını kentsel dönüşüm kapsamında yıkma kararı aldı. Yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren projeyi uygulamak için ilk etapta mevcut iki bina yıkılacak. Her iki binada bulunan dükkanların boşaltılması için verilen süreler dolarken, dükkanların elektrik ve suları hafta başında kesildi.
Tahliyeleri hızlandırmak için elektrik ve suları kesilen işletmelerin bir bölümü yeni dükkan kiralayarak taşınırken, bir bölümü de hala mevcut yerlerinde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Elektrik ihtiyacını jeneratörlerle karşılayan işletmeler, Ünye’de dükkan kiralarının yüksek olduğundan ve belediyenin yer göstermemesinden yakınıyor.

Akıbeti Şişeleme Gibi Olmasın
Dükkanların boşaltılmasının akabinde yıkımın başlayacağı alanda bulunan dükkan sahipleri, daha önce şişeleme etrafındaki dükkanların da tahliye edildiğini ancak aradan geçen yaklaşık 3 yıla rağmen burada bir çivi dahi çakılmadığını belirterek, “Bizi tahliye ettikten sonra burası da inşallah şişeleme gibi yıllarca kalmaz” dediler.

Tahliye Yardımı Neye Göre Yapılıyor
Dükkanların boşaltılması ve yeni yere taşınma sürecinde belediyenin dükkan sahiplerine maddi destek sağladığını ifade eden dükkan sahipleri, “Ancak bu destek kimilerine verilirken, kimilerinin hiç haberi olmadı. Destekler neye göre verilmekte. Bu destek sadece siyasi olarak yakın olanlara mı verilmekte” diye sordular. Yıkım Başlıyor 2

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.