son haberler

Yılmaz’dan Flaş Çöp Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 4 Nisan 2018 okunma

Yılmaz’dan Flaş Çöp Açıklaması
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Cevizdere’ye kurulacak olan Katı Atık Ayrıştırma Tesisi’nde bir problemin olmadığını ve bu ay içinde hizmete gireceğini açıkladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ünye’ye gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Çöp ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bu Ay Bitecek”

Çöp Tesisi ile ilgili Cevizdere Platformu Avukatı İrfan Yıldız Beşlioğlu geçtiğimiz hafta Ordu İdare Mahkemesi’nin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Cevizdere’ye yapmayı planladığı çöp ayrıştırma tesisiyle ilgili iptal kararı verdiğini açıklamıştı.

Bu açıklamayı hatırlatan Yılmaz Çöp Tesisi ile ilgili aleyhte bir kararın olmadığını açıkladı. Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye’ye Çöp Döküyormuş algısı var. Biz Ünye’ye çöp dökmüyoruz. Ünye’ye yatırım yapmamızın sebebi ve bunu yakacak olan Ünye Çimento Fabrikası’dır. Ünye Çimento Fabrikası’nın enerjiye ihtiyacı var bu enerji de biz de var. Türkiye’de evsel atıkları yakan tek tesis Ünye’de kurmuş olduğumuz bizim tesistir. Ünye Çimento 30 milyon TL yatırım yaptı. Cevizdere’ye Çöp Toplanacakmış. Arkadaşlar Altınordu İlçesi’nde bu tesis var aynısını Cevizdere’ye yapıyoruz. Bu itirazda bulunanlar Akçay bölgesinde 15 senedir Ünye’nin çöpünün döküldüğünü bilmiyorlar mı? Mahkemeye dava açtılar sabrettik mahkeme lehimize karar verdi. Çaybaşı-İlküvez’deki tesis için dava açtılar mahkeme lehimize karar verdi. Geçen hafta duydum ki Cevizdere ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı almışlar. Kendi kendilerine asparagas haberler çıkarıyorlar. Aslı ve astarı yok. Bizim taraf olduğumuz dava da yok. Ünye Türkiye’nin en nadide ilçelerinden. Peki niye Ünye’ye çöp tesisi kurduk? Sebebi çok basit. Ünye Çimento’nun fabrikası Ünye’de değil de Kumru’da olsaydı Kumru’da yapacaktık bu tesisi. Bu tesisler depolama alanı değil. Burada en fazla iki gün çöp kalabilir zaten depolanacak alan da yoktur” diyerek tesisin kurulacağını söyledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.