son haberler

Zafer Bayramı’nın 93.Yıldönümü Kutlandı

Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2015 okunma

Zafer Bayramı’nın 93.Yıldönümü Kutlandı
Gündem
0

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93.Yıldönümü kutlamaları bu yıl, son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle anıta çelenk sunma ve tebrik kabulü şeklinde gerçekleşti.

Ordu’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ilki, Şarkiye Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, Ordu Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ahmet Coruh tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Atatürk Anıtı’ndaki tören sona erdi.

Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Valilik Makamında, Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ahmet Coruh tebrikleri kabul etti.

Valilik makamında gerçekleşen tebrik töreniyle 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıldönümü kutlamaları sona erdi.

“Şanlı Zafer, Kutlu Olsun”
Ünye Kent Konseyi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. Yıldönümünü bir gün önceden kutladı. Kent Konseyi mensupları Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak, çelenk sundu.

Yurt dışında bulunan Ünye Kent Konseyi Başkanı Mimar İbrahim Cerrahoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayımlayarak; “Kahraman Türk Halkı 93 yıl önce bugün birlik ve beraberliğin dünyadaki en güzel örneğini sergileyerek, tüm etnik gruplarıyla bir ve beraber olarak tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Bu zafer tüm dünya ülkelerine örnek olmuş ve tüm mazlum ulusların önünü açmıştır. Aziz Türk milleti yapması gerektiğinde bunu en güzel şekilde yapabileceğini tüm dünyaya ispat etmiştir.

Birlik ve beraberliğe son derece ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, 93 yıl önceki şuur ve inançla, bu cennet vatanın üzerindeki kara bulutları dağıtmak ve daha uygar ve daha huzurlu bir vatan yaratmak için gerekli olan kudret Yüce Atatürk’ün dediği gibi damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bu güzel vatanı büyük bir kahramanlık ve fedakârlık örneği göstererek bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordusuna, tüm etnik unsurlarıyla aziz Türk milletine ne kadar minnet duysak azdır. Türk halkının bu şanlı Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

Fatsa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Fatsa ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Fatsa Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Salih Gödek, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, askeri erkan, emniyet mensupları, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı makamında tebrikleri kabul etti. Program daha sonra ikram ile son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.