son haberler

Aşevinde Yemek Dağıtımı Başladı

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2015 okunma

Aşevinde Yemek Dağıtımı Başladı
Gündem
0

Ünye El Ele Derneği’nin yardıma muhtaç kimselere el uzatmak için yapmış olduğu Aşevi Projesi çalışmalarında, ilk olarak ihtiyaç sahibi 67 kişiye yemek yardımı yapıldı. Aşevi Sorumlusu İlknur Dikici yapmış olduğu açıklamada, hedeflerinin en az 400 ihtiyaç sahibi kişiye ulaşmak ve destek vermek olduğunu söyledi.

Aşevi Sorumlusu İlknur Dikici aşevinde ilk gün yapılan dağıtım hakkında bilgi vererek; ”Mahalle Muhtarları, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve bize gelen talepler doğrultusunda ev ziyaretleri gerçekleştirerek, ihtiyaç sahiplerini tespit ettik. Yemek yapamayacak olan, yatağa bağımlı yaşayan kişilere öncelik vererek bir liste oluşturduk ve bu liste doğrultusunda aşevi çalışmamızın tamamlanması ile birlikte 36 ailede 67 kişiye yemek dağıtımında bulunduk” dedi

asevi_sorumlusu_ilknur_dikici“Hedefimiz En Kısa Zamanda 400 Kişi”
Dikici, derneğin kuruluş amacından ve hedeflerinden bahsederken;”Hedefimiz kısa zamanda 400 kişiye ulaşmak. Tabi ki bu aşevimize gelen yardımlarla bağlantılı. Eğer insanlar bizlere destek olup ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmazsa bu sayı 67 kişi ile kalır. Ancak Ünyeliler burayı sahiplenirse 500 – 600 gibi ihtiyaç sahibi kişilere yardımcı olabiliriz.’

Risk Gurubundaki İnsanlarla Vakit Geçirmek İstiyoruz
‘Derneğimizin asıl amacı, madde bağımlılığı ile ilgili risk gurubu olarak tabir edilen çocuklarımız, sokaklarda dolaşarak kötü alışkanlıklar edinmesin istiyoruz. Onları yalnız bırakmamak istiyoruz. Bu yüzdende aşevimizin üst katından bu kardeşlerimizin faydalanabileceği oyun alanı gerçekleştirdik. Buraya gelsinler bilgisayar oyunları oynasınlar, kütüphanemizde kitaplarını okusunlar. Kısacası dışarıda yalnız başlarına kalarak kötü alışkanlıklardan sıyrılıp burada bizlerle birlikte dostane zaman geçirsinler istiyoruz. Bu bağlamda tüm Ünye olarak el ele verirsek gençlerimiz ve ihtiyaç sahiplerimiz için çok daha güzel ve büyük işleri kolaylıkla yapabiliriz” diye konuştu.

Aşevi Sorumlusu İlknur Dikici kendilerinden desteklerini esirgemeyen kurum ve şahıslara teşekkürlerini iletirken; ”Aşevimizde bize destek olan Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a, bizlerden maddi ve manevi destelerini esirgemeyen Kütahya Meydan Aşevine, tüm çalışmalarımızda bizlere maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan işadamlarımıza, esnaflarımıza ve Ünyeli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.