son haberler

Polislerin Özlük Hakları Düzeltilmelidir

Yayınlanma Tarihi: 10 Nisan 2018 okunma

Polislerin Özlük Hakları Düzeltilmelidir
Gündem
0

Polis Haftası dolayısıyla basın açıklaması yapan Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür ŞAHİN şunları iletti: Çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla bu görevi yerine getirmeye çalışan polislerimizi yürekten tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

Polislerin tüm sıkıntılı günlerde görevlerini fedakarlıkla yerine getirdiklerini ancak hak ettikleri maddi ve manevi imkanlardan yoksun olduklarına dikkat çeken Şahin, “Ek görev sürelerinin bile dahil edilmediği halde 240 saati aşan çalışma süreleri düzenlenmelidir. Gece-gündüz, bayram-seyran demeden çalışan polislerimizin 160 saati aşan her çalışması hak ve hukuk çerçevesinde ücretlendirilmeli, fazla mesai sorunu ortadan kaldırılmalıdır. Canlarını ortaya koyan polislerin emeklilik sonrası maaşlarının yarıya düşmesi ve katsayı başta olmak üzere özlük hakları ile ilgili sorunlar düzeltilmelidir.

Bunların dışında birde polisler, haksız muamelelere maruz kalıyor. Görevini yapan polisler, ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun?’, ‘Sen beni nasıl durduruyorsun?’ gibi tehdit ve baskılara maruz kalıyorlar ki bu tür örnekler son dönemde çok sık yaşanmaya başladı. Böyle bir durumda yöneticilere düşen görev polisi ezmek, psikolojilerini bozmak değil, bu sorunlarını ortadan kaldırmaktır.

Bu vesile ile görevi başında şehit düşen polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.