son haberler

Önce Koronayı Yendi, Şimdi Aşı Oldu

Yayınlanma Tarihi: 5 Nisan 2021 okunma

Önce Koronayı Yendi, Şimdi Aşı Oldu
Gündem
0

Ünye’de geçtiğimiz yıl Ağustos ayında koronavirüse yakalan ve uzun süren tedavisinin ardından koronavirüsü yenen Aysel Öz aradan 6 aydan uzun süre geçmesinin ardından koronavirüs aşısını oldu. Öz, yaşadıklarını Ünye TV’ye anlattı.

“Zorlu Bir Süreç Yaşadım”

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yakalandığı koronavirüsü zorlu tedavi süreci ile yenen 2 çocuk annesi Aysel Öz, yaşadıklarını anlattı. Öz, “fındık mevsiminde yakalandığım koronavirüs nedeniyle hastanede tedavi oldum. Zorlu bir süreç yaşadım. Kendim şeker hastası olduğum için koronavirüs şeker hastalığımı daha çok tetikledi. 4 gün yoğun bakımın ardından 1 ay evde tedavi gördüm. Bacak ağrılarım ve eklem ağrılarım oldu. 3 ay sonra da ağrılarım çok olduğu için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yattım. Ben şeker hastasıyım ancak iğne ile kontrol altına alınabiliniyordu. Bu süreçte ise koronavirüs nedeniyle şekerim 900lere çıktı ve hiçbir şekilde düşmedi. Uzun süren tedavi sürecimin ardından şimdi daha iyiyim ve aşı olmaya geldim” dedi.

“İhmal Etmeyin, Aşınızı Olun”

Koronavirüsün etkilerini yaşamayan insanların bilemeyceğini belirten Aysel Öz, “koronavirüsün izlerini halen taşıyorum. Çok zor bir hastalık. Yaşayamayan bilemez. Can kayıpları oluyor. Bu nedenle 6 aylık koruma süresi de olsa herkes zamanı geldiğinde aşısını olsun. Ben koronavirüse yakalandığım günden bugüne 6 ay geçti. Kronik rahatsızlığım olduğu için aşı randevusu verildi. İlk dozu oldum. İkinci doz için ise 28 gün sonrasına randevu aldım. Herkesin aşı konusunda duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.